HUMANOST NA DJELU

Istrin hit-trener bio je suigrač hrvatskom reprezentativcu: Kakav je igrač bio...

18.04.2023 u 14:29

Bionic
Reading

Još jedno veliko nogometno ime otkriveno je za dolazak na humanitarnu oproštajnu utakmicu Danijela Pranjića koja će se u Orahovici odigrati 24. lipnja u 18 sati na stadionu NK Papuka. Naime, dolazak u Orahovicu na utakmicu svog prijatelja potvrdio je i trener NK Istre 1961, Gonzalo Garcia.

Naime, Garcia i Pranjić su nogometni kruh zajedno 'jeli' u Nizozemskoj, u Heerenveenu, klubu u kojem su ispisali povijesti, a danas se nalaze u teškim trenerskim vodama.

Gonzalo Garcia rođen je u Montevideu u Urugvaju, ali sa 13 godina preselio se u Španjolsku i to u Galiciju svojih djeda i bake. Nadimak je dobio po igraču Urugvaja i milanskog Intera Álvaru Recobi koji je igrao na istoj poziciji. Garcia se selio po mnogim državama i klubovima, a hrvatska sportska javnost najbolje ga poznaje kao trenera NK Istre.

Garcia je počeo raditi kao trener odmah nakon umirovljenja, radeći kao pomoćnik u Esbjerg fB-u u danskoj 1. ligi. Dana 16. svibnja 2019., nakon jedne godine na istom mjestu u FC Twente, imenovan je njihovim glavnim trenerom. Međutim, Garcia postaje 16. lipnja 2021. glavnim trenerom NK Istre 1961.

'Mi smo prijatelji i veselim se što će Garcia biti moj gost u Orahovici. Igrali smo zajedno u Heerenveenu, imali smo doticaja i na Cipru. Gonzalo je bio dobar igrač, ali puno je bolji trener. Istra igra moderan i lijep nogomet, jedan od najljepših u Hrvatskoj. To je plod odličnog rada Gonzala i na tom mu čestitam. Bit će mi drago što ćemo ponovno 24. lipnja dijeliti svlačionicu', rekao je Danijel Pranjić za 33515.net

Gonzalo Garcia nije dvojio niti sekunde kada je primio poziv za dolazak u Orahovicu.

'Uh kakav je Pranjić bio igrač, možda jedan od najboljih s kojim sam igrao. Igrao je nogomet karijere u Heerenveenu. Zabijao je kao na traci, ali je bio i glavni razigravač, čudo od igrača. Odradio je sjajnu karijeru, igrao u velikim klubovima i zaista sam sretan što sam pozvan i što ću doći u Slavoniju da se poklonim mom prijatelju. Pozivam sve da dođu te subote u Orahovicu i iskažu svoju humanost', poručio je trener Istre Gonzalo Garcia.

Pranjić je složio ekipu kao pravi mozaik i ona za sada izgleda ovako: Ivan Rakitić, Niko Kranjčar, Gordon Schindelfeld, Josip Šimunić, orahovačka petorka Bojan Živković, Igor Babić, Vladimir Grabovac, Stjepan Egert i Luka Liović, Ivan Bošnjak, Goran Popov, Miralem Sulejmani, Ivan Klasnić, Hrvoje Vejić, Eduardo Alves da Silva, Enis Bešlagić, Vedran Runje, Gonzalo Garcia...

Podsjećamo, ova posljednja igračka utakmica Danijela Pranjića u Orahovici na stadionu Papuka bit će odigrana 24. lipnja u 18 sati, u organizaciji Udruge 33515, suorganizaciji Grada Orahovice i Virovitičko – podravske županije te pod generalnim pokroviteljstvom Vinarije Patkoš, Osječke pivovare i OPG Bucić.

Sav prihod s ovog humanitarnog spektakla namijenjen je za pomoć u liječenju desetogodišnjeg Petra Špeha.