ŠOKIRAO SVE

Irski izbornik izazvao skandal; žene mu ovo neće nikada oprostiti

25.03.2016 u 22:11

Bionic
Reading

Irski izbornik Martin O'Neill navukao je na sebe bijes u Irskoj neprimjerenim komentarima o ženama i djevojkama reprezentativaca

Irska je u subotu imala pripremnu utakmicu sa Švicarskom, ali svu pozornost medija na sebe je nevjerojatno glupom šalom privukao izbornik.

Bivšem treneru Aston Ville i Leicester Cityja na novinskoj konferenciji netko je postavio pitanje hoće li u hotelu reprezentacije na Euru u Francuskoj biti poželjne djevojke i supruge nogometaša.

'U redu, ovisi o tome koliko te djevojke dobro izgledaju. Ako su stvarno privlačne, one su vrlo, vrlo dobrodošle. One ružnije nisu', ispalio je O' Neill i šokirao sve oko sebe.

Reakcije na njegove seksističke komentare nije trebalo dugo čekati.

'Za one koji kažu da se Martin O'Neill šalio - da, jest, seksističkom šalom. Da je to bila rasistička šala, izgubio bi posao', poručila je voditeljica Sky Sportsa Jane Dougall.

Oglasila se i predsjednica Nacionalnog ženskog vijeća u Irskoj Orla O'Connor.

'U irskom nogometu nema mjesta za takve seksističke komentare, sigurno ne na ovoj razini. Europsko prvenstvo treba iskoristiti da se djevojke još više uključe u nogomet, a ne za takve komentare.'