KARIKA KOJA NEDOSTAJE

Imaju sve i otvorili karte: Sada želimo olimpijsku medalju

25.09.2014 u 18:02

Bionic
Reading

Ostvarili smo zadane ciljeve, osvojili smo svjetsko srebro i ostvarili olimpijsku normu, a sada se možemo pripremati u miru za najveći cilj - olimpijsku medalju, kazao je na konferenciji za novinare Šime Fantela, koji je s Igorom Marenićem osvojio svjetsko srebro u klasi 470 na nedavnom SP-u u španjolskom Santaderu.

Hrvatska je uz srebro Marenića i Fantele u klasi 470 u Santanderu imala i srebro Ivana Kljakovića Gašpića u klasi 'finn', te se hrvatsko jedrenje po prvi puta s jednog SP-a vraća s čak dvije medalje.

'Ovo je bilo najnapornije natjecanje u mojoj karijeri, sve se odužilo jer nije bilo vjetra, a nije se iskazao niti regatni odbor. Srećom, bili smo psihički i fizički spremni, ostvarili smo cilj i sada se možemo posvetiti Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru i povijesnoj, prvoj hrvatskoj jedriličarskoj olimpijskoj medalji,' kazao je Fantela, koji s Marenićem u klasi 470 ima čak 10 medalja s velikih sportskih natjecanja.

'Da u Hrvatskoj postoje uvjeti za jedriličarski sport kao u Velikoj Britaniji ili Australiji, zbroj medalja bi bio i veći. Na povratku iz Španjolske pokvario nam se kombi s našom opremom, popravak će trajati barem 10 dana, a moramo poslati i nekoga po opremu da možemo trenirati. Dovoljno je reći da taj kombi koristimo od samih početaka prje 12 godina, a prešli smo s njime oko 400 tisuća kilometara, pa eto, svjetski doprvaci sada traže i kombi,' slikovito je opisao skromni Fantela uvjete s kojima se suočavaju vrhunski hrvatski jedriličari.

Konferenciji za novinare nazočila je i Tina Mihelić, koja je osvojila šesto mjesto i olimpijsku normu u klasi laser radial.

'Nisam baš previše očekivala jer je konkurencija u mojoj klasi najjača u ženskom jedrenju, no šesto mjesto je sjajan rezultat u vrlo teškim uvjetima. sada se treba spremiti za Rio i idemo po krunu naših karijera - olimpijsku medalju,' kazala je Mihelić.