TRAŽI SE I FREDI

Igor Štimac izbjegava sud, prijeti mu privođenje

24.10.2013 u 14:02

Bionic
Reading

Ujutro je nastavljeno suđenje za korupciju u hrvatskom nogometu u kojemu su okrivljenici bivši dopredsjednik HNS-a Željko Širić, te bivši tajnik NK Karlovca Neven Šprajcer

Na zagrebačkom općinskom sudu nastavljeno je suđenje u najvećoj nogometnoj aferi u hrvatskoj povijesti, a kao svjedoci pozvana su četvorica svjedoka. Jako Andabak i Ivan Peraić odazvali su se pozivu suda, dok su Igor Štimac i Fredi Fiorentini i treći puta izignorirali uručeni poziv za svjedočenje. Bivši izbornik se ispričao da danas ne može pristupiti svjedočenju.

Sudska praksa u ovakvim slučajevima nije automatska, no sugerira vrlo izvjesnu mogućnost da se ovo ignoriranje suda od strane dvojice bivših Hajdukovih dužnosnika prekine uhićenjem i prisilnim dovođenjem na sud u sljedećem zakazanom terminu. Uz popriličnu globu naravno, a prema proceduri zahtjev za dovođenjem treba iznijeti državno odvjetništvo, te potvrditi sudac.

Jako Andabak tijekom svjedočenja se, prenosi Večernji list, prisjetio kako je, tvrdi, dao podršku tadašnjem predsjedniku Hrvoju Malešu da snimi razgovor s okrivljenim Širićem, dok je Peraić (aktualni povjerenik za suđenje u MAXtv Prvoj ligi) opovrgnuo da je zbog ovog suđenja Hajduku nakon više od dvije godine (ovoga vikenda protiv Lokomotive) ponovno dodijelio suca Brunu Marića.