SLIČNO JE PROŠAO

I Lewis Hamilton komentirao skandal u redovima velikog rivala iz Formule 1

12.03.2024 u 14:25

Bionic
Reading

Lewis Hamilton vjeruje da špekulacije oko pozicije Christiana Hornera kao voditelja tima i izvršnog direktora Red Bull Racinga 'utječu na sve'

Glasine o Hornerovoj budućnosti s njegovim timom nastavljaju kružiti kao posljedica optužbi protiv njega za neprimjereno ponašanje - iako je slučaj protiv njega odbačen nakon istrage koju je pokrenula matična tvrtka Red Bull GmbH.

Skandal je stvorio napetost unutar F1 momčadi, s Maxom Verstappenom, ocem Josom i savjetnikom za moto sport Helmutom Markom koji su svi upleteni u kontroverzu, dok je zaposlenica koja je optužila Hornera u međuvremenu suspendirana uz punu plaću.

Upitan smatra li da će Red Bull biti destabiliziran sadašnjom situacijom, Hamilton je ukazao na sličan scenarij s početka svoje karijere.

'Samo iz mog iskustva, nakon što sam prošao nešto slično dok sam bio u McLarenu... naš vođa je bio u pitanju, oni su prolazili kroz teška razdoblja i to je utjecalo na sve', rekao je sedmerostruki prvak te je dodao:

'Dakle, šef je iznimno važan jer postavlja ton, osigurava da se tim drži temeljnih vrijednosti sporta i integriteta. Iako postoji mnoštvo ljudi koji su jednako važni, taj je vođa ključan za cilj prema kojem radite.'