KONTROVERZNI SUDAR

Hrvatski vozač razljutio trostrukog F1 prvaka!

24.09.2013 u 10:42

Bionic
Reading

Luka Grobenski odlično je vozio na utrkama u Francuskoj, a svoj je nastup začinio sudarom s Pedrom Piqueom, sinom slavnog Nelsona

Kroz cijeli vikend, Luka je pokazivao konstantnu brzinu te se ostvarenim vremenima već na slobodnim treninzima kretao među prvih pet vozača. Osebujan, i sve samo ne ležeran vikend je sjajno krenuo za njega, a anegdote koje su obilježile isti, počele su se odvijati već na kvalifikacijskoj utrci u subotu, na kojoj je Luka startao sa trećeg mjesta, otkriva njegova sestra Petra Grobenski.

U drugom zavoju poveo je utrku i vodio nekoliko krugova dok se tik uz njega silovito spuštao i Pedro Piquet, sin trostrukog svjetskog prvaka Formule 1. Vrlo agresivno, Piquet je pokušao prestići Luku i izvrtio se ispred njega, što ga je potisnulo na začelje, a Luku koštalo nekoliko mjesta, iako je na kraju uspio zauzeti peto mjesto. Nakon same utrke, službeni suci FIA-e pozvali su Luku, odlučni za izvršenje sankcija i oduzimanja bodova, budući da je Nelson Piquet osobno napisao prigovor. Nakon što je zatražio video materijal, Luka je potpuno oslobođen te je stigao i na drugu kvalifikacijsku utrku koju je završio treći.

O samom događaju Luka je bio u potpunosti pozitivan: 'Apsolutno ga razumijem, zadnja je utrka, bori se za prvenstvo, a doputovao je čak iz Brazila. Emocije je teško ostaviti po strani i svi ovdje smo toga svjesni. Rukovali smo se i nastavili raditi.'

U nedjelju, obje utrke su prošle u žaru borbe te nakon mnogih udaraca, Luka se izborio za četvrtu, te petu poziciju u drugoj finalnoj utrci, što ga je plasiralo na peto mjesto sveukupnog svjetskog poretka CIK FIA Academy Trophy natjecanja.

Zanimljivo je spomenuti, Nelson Piquet ima sedmero djece, a najpoznatiji od sinova u svijetu vozača bio je Nelson Jr., koji se 'proslavio' namjernim zabijanjem u zid 2008. godine u Singapuru da bi timskom kolegi Fernandu Alonsu olakšao pobjedu. Sada se očito odlučio forsirati mlađeg sina Pedra.