TOP 10

Hrvati s najviše luzera na rukometnom SP-u

16.02.2011 u 16:01

Bionic
Reading

Svjetsko rukometno prvenstvo je iza nas. Nakon što su se emocije slegle, novinari portala specijaliziranog za taj momčadski sport proglasili su najveće gubitnike turnira u Švedskoj

Na neslavnoj Top 10 listi 'Planet rukometa' na tri pozicije se u glavnim ulogama nalaze Hrvati. Tako su luzeri Ivano Balić, izbornik Slavko Goluža i hrvatski vratari, no krenimo redom.

1. IHF
Nevjerojatno je da službena internetska stranica IHF-a ne radi nekoliko dana za vrijeme SP-a. Opravdanje nikako ne može biti što je server u Egiptu. Ne mogu se vidjeti statistike, slike i vijesti s najvećeg rukometnog natjecanja.

2. Heiner Brand
Njemački izbornik Heiner Brand je pokazao da ne zna više trenirati momčad. Njemačka zaslužuje više od 11. mjesta na SP-u.

3. Bogdan Wenta
Na trećem mjestu se smjestio izbornik Poljaka čija reprezentacija je u krizi. S takvim igračima morali su odigrati bolje i biti bolje plasirani na SP-u.

4. Slavko Goluža
I četvrta pozicija rezervirana je za stručnjaka na klupi. Ovoga puta Hrvatske. Imao je problema u igri, ali i oko terena. Logično je da si stoga novinari portala postavljaju pitanje: 'Nije li Slavko Goluža ipak prezelen za izbornika?' Njegov medijski rat s kolegom Kljaićem je samo još jedan minus.

5. Ivano Balić
Hrvata u tekstu nazivaju čarobnjak iz Splita koji je bio 'crna ovca' tijekom cijelog turnira. Bio je nervozan, imao je problema s Golužom, ružno se ponašao na klupi i slično. To se nije očekivalo od najboljeg rukometaša svih vremena.

Sukob Goluže i Balića

6. Srbija
Izgubili su u nekoliko neizvjesnih završnica utakmica, čak i kada su bili bolji. Poljska, Hrvatska, Švedska su pokazale manjak samopouzdanja.

7. Robert Hedin
Norveški izbornik imao je hrabrosti pričati o polufinalu, no pokazalo se da je njegova reprezentacija još daleko od medalja.

8. Kim Andersson
Švedska zvijezda čekala je nastup na SP-u u domovini, vratio se nakon teške ozljede, da bi se u drugom krugu ponovno ozlijedio.

9. Hrvatski golmani
Bili su bolji dio na EP-u u Austriji godinu prije, no u Švedskoj su bili najgori. Alilović, Šego i Pešić moraju proigrati jer bez njih Hrvatska ne može do završnice.

10. Austrija i Afrikanci

Od Austrije se očekivalo puno više. Možda ne drugi krug, ali ne i poraz od Japana. Afrički rukomet (Egipat i Tunis) je također razočaranje, ne može se nositi s europskim reprezentacijama.