hrvata želi pao

Hezonja mora sjesti i razmisliti što i kako dalje, a o Realu kaže: To sad nije važno

19.03.2024 u 14:39

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja posljednjih je tjedana zanimljiva tema jer navodno u ljeto napušta Real Madrid i potpisuje trogodišnji ugovor za Panathinaikos

No, prije nego se dogodi eventualni transfer 29-godišnji Dubrovčanin Mario Hezonja ima veliku želju obraniti naslov prvaka Europe s Real Madridom.

No, kako je i sam nedavno rekao nakon ove sezone, kad mu istekne dvogodišnji ugovor, mora sjesti i razmisliti što je najbolje za njega. Poznato je kako mu stižu i ponude iz NBA lige, a pouzdani izor kaže lkako mu Panathinaikos nudi čak šest milijuna eura za tri sezone.

Činjenica jest kako je Hezonja, koji je bio velika europska NBA nada, u svojoj debitantskoj sezoni s Real Madridom bio važan faktor u odvođenju momčadi do naslova prvaka Europe za sezonu 2022/23.

Ove sezone pokazali su znakove umora, ali to se moglo i očekivati. Usprkos tome su i dalje prvi na ljestvici Eurolige…

'Svi nas žele pobijediti. Čak i sad kad je momčad na vrhu, ne možete si dopustiti niti sekunde opuštanja ili da pomislimo: 'OK, dobri smo, imamo prednost ispred drugih'. Ne, to sad nije važno', kazao je Hezonja za web stranicu Eurolige.

Da igra svoju najbolju košarku u karijeri dokazuje i podatak kako je za prosinac dobio svoju prvu nagradu MVP mjeseca (najkorisniji igrač).

Također je bio jedan od ključnih igrača u najdužoj utakmici u povijesti Eurolige, obračunu s čak četiri produžetka protiv Anadolu Efesa koji je Real na kraju uspio dobiti rezultatom 130:126. Hezonja je tu utakmicu završio s 31 košem.

Imao je i šut za pobjedu u svojim rukama na kraju regularnog vremena, ali je promašio. Ipak, ponovno je postao ključna figura u produžecima i pogodio tricu koja je osigurala pobjedu domaćina.

'Treba imati iznimnu razinu samopouzdanja, vjere u sebe, u svoju momčad. Na koncu smo ih ipak uspjeli razbiti', dodao je u svom stilu Hezonja koji nije želio govoriti o svojim planovima nakon sezone. Panathinaikos i povratak u NBA bile su očito zabranjene teme. No, kako doznajemo iz NBA-a ima nekoliko konkretnih ponuda koje su financisjki puno jače od one koju je dobio iz Grčke tako da ga čeka zanimljivo ljeto...

No, zasad je Hezonja fokusiran samo na ovu sezonu i osvajanje što većeg broja trofeja. A onda će donijeti odluku što i kako dalje.