sve je pod kontrolom

Hajdukov trener nakon poraza bio je otvoren: Nismo na nivou na kojem želimo biti, a ovako bi bilo da odemo u bilo koju državu na svijetu

26.06.2022 u 08:12

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u subotu su u prvoj utakmici središnjeg dijela priprema za novu sezonu odigrali provjernu utakmicu protiv rumunjskog CFR Cluja. Momčad Valdasa Dambrauskasa, podijeljena u dvije ekipe, izgubila je 2:0

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas bio je tražen nakon poraza od Cluja (0:2).

'Ovo je prva utakmica i znamo odakle smo krenuli. Tu smo došli prije pet dana i vjerujem da je dosad bilo jako produktivno. Ako govorimo o utakmici možemo pričati od prvom i drugom poluvremenu jer su različite momčadi igrale. Baš to smo htjeli. Složiti dvije podjednake momčadi i dati priliku svima po 45 minuta. Mislim da u ovom trenutku trenažnog procesa i ne možemo tražiti više. Noge su još teške. Još nismo na nivou na kojem želimo biti i želimo unaprijediti se brzo i jako. Rano je još za neki sud', rekao je Dambrauskas, čije riječi prenosi Dalmatinski portal, a zatim dodao:

'Zadovoljan sam kako momci rade, vjerujem da daju sve od sebe i da su malo sad i iscrpljeni bili prije ove utakmice. Ne možemo tražiti više u trenutku. Isto tako znamo na čemu trebamo raditi jer su očekivanja velika. Što prije trebamo zaboraviti prošlost i posvetiti se već sutrašnjem treningu. Iduća utakmica će doći brzo, već za tri dana. Ono što želim je napredak svakog dana. Teško je dati objektivnu analizu gdje smo u ovoj fazi priprema ili isticati neke pogreške koje se događaju u igri. Neki trenuci su dobri, neki nisu, a mi se moramo već na idućem treningu posvetiti pripremi za iduću utakmicu protiv HSV-a'.

Uoči starta priprema poželjeli ste jake suparnike na pripremama, zar ne?

'Uvijek to želim. Nije slučajnost što su nam protivnici ti koji jesu na pripremama. Cluj je prvak Rumunjske, s HSV-om vas ne trebam puno upoznavati, Gent je osvojio belgijski kup, a Kisvarda je bila druga u Mađarskoj. Želimo igrati na pripremama protiv takvih momčadi s kojim možemo vidjeti koliko napredujemo. Pomaže nam to za napredak i gradnju mentaliteta koji će nam trebati kroz sezonu. To je put koji smo odabrali i kojim želimo ići'.

Na tribinama je bilo mnoštvo navijača Hajduka...

'Nije to ništa novo za nas. Gdje god dođemo ljudi nas dolaze pozdraviti i navijati za nas. Vjerojatno da odemo u bilo koju državu na svijetu našao bi se navijač Hajduka. To je sjajna atmosfera za igrati, ali s tim dolazi i odgovornost. Moramo zato raditi još bolje i rasti', zaključio je Dambrauskas.