VELIKE POBJEDE 'BILIH'

Hajduk nakon Porta pokazao snagu i Udineseu

07.06.2013 u 11:02

Bionic
Reading

Drugi dan juniorskog turnira Mladen Ramljak otvoren je dvobojima drugog kol u skupini B nakon koje je splitski Hajduk u društvu velikana došao na domak novog finala na Dinamovom turniru

Igrači Roberta Jarnija ('95. i '96. godište) su se nakon s(p)retne pobjede nad Portom uspjeli rekuperirati u kratkom roku i rezultatom 5:1 svladati cijenjenu školu talijanskog Udinesea.

Posao su bijeli uglavnom obavili u prvom poluvremenu. U 11. minuti šut Frane Vojkovića od domaćeg se bloka odbio u talijansku mrežu, a u 25. je Luka Lučić glavom poentirao nakon kornera kojega je vrlo jasno na licu mjesta organizirao trener Jarni.

Udinese, koji ipak kvalitetom zaostaje za Portom, zaprijetio je u nekoliko navrata, ali obrana Splićana predvođena vratarem Fabjanom Tomićem i kadetskim stoperom Lorencom Šimićem ostala je čvrstasve do slobodnog udarca sa 16 metara kojega je u mrežu spremio Mattia. No, nalete Talijana svojim je drugim golom primirio Frane Vojković, a već primirenog protivnika u završnici je dotukao Ivan Prskalo četvrtim Hajdukovim golom. Pogodili su bijeli do kraja i vratnicu, a u posljednjoj minuti Mario Pašalić je nakon lijepog solo prodora zabio svoj reći gol i postao prvim strijelcem turnira.

Hajduk je s nova tri upisana boda došao u prilično čistu poziciju za finale. U posljednjem kolu (subota 18.15) dovoljan im je remi protiv ruskog Zenita koji je ispao iz kombinacija za završnicu. U slučaju poraza mogao bi ih preteći Porto koji je u istom terminu Zenit svladao s visokih 4:0.

Program (isključivo jutarnji zbog ogleda reprezentacije sa Škotskom) nastavlja se ogledima u skupini A u kojoj odlični Aarhus igra protiv Galatasaraya, a domaći Dinamo dočekuje Valenciju. Aarhus i Dinamo imaju po tri boda iz prvog kola.