SAMO ZA TPORTAL

Grdović odveo Slovence do najvećeg uspjeha, ali i otkrio što Dinamo može u Omišu

22.05.2023 u 10:32

Bionic
Reading

Ovog ponedjeljka od 19 sati (MAXSport 1, MAXtv) u Omišu se igra druga utakmica finalne serije za prvaka Hrvatske u futsalu. Snage će odmjeriti Olmissum (op.a. koji je slavio u prvoj utakmici 2:1) i Dinamo. Serija se igra na tri pobjede. A u najavi utakmice pomogao nam je legendarni hrvatski malonogometaš, danas sjajni trener, Robert Grdović, koji je u Sloveniji stigao do još jednog velikog uspjeha

Veliko ime hrvatskog malog nogometa, koji je među prvima igrao i u Italiji, a potom se nakon igračke karijere prebacilo u trenerske vode, Robert Grdović, u petak je oko vrata stavio još jednu medalju.

Nije najsjajnija, ali je definitivno izuzetno vrijedna.

Naime, sa svojim je klubom Meteorplast Šic barom iz Ljutomera, u dvije utakmice bio bolji od Siliko Vrhnike, te osvojio treće mjesto u slovenskom prvenstvu. Nekome treće mjesto ne predstavlja puno, ali kada se zna da je tom klubu ovo bila druga sezona u najelitnijem natjecanju, te da su ih samo milimetri dijelili od ulaska u finale, onda je ovo uistinu rezultat vrijedan spomena.

'To je apsolutno najveći uspjeh kluba. Žalimo zbog poraza u petoj utakmici polufinalne serije, protiv silika iz Vrhnike. Problem je u tome što smo imali 'tanji' kadar od konkurenata za vrh. Jer za Siliko igra i pet slovenskih reprezentativaca. No, bili smo dominantniji, imali više prilika, ni sreća nas nije pomazila. Uz sve to nedostajao nam je i ponajbolji igrač, kapetan U-19 slovenske reprezentacije Alen Ruis, kojeg ćemo gledati u Poreču u rujnu na Euru. No, dečki su pokazali karakter, i onda smo u dvije utakmice za treće mjesto, upisali dvije pobjede', s ponosom je rekao 49-godišnji Robert Grdović, osvajač brojnih turnira i prvenstava, što kao igrač, a što kao trener.

Nego, uzbudljivo je i u hrvatskom prvenstvu. Posebice nakon ulaska Futsal Dinama u finale, kojeg s tribina bodre tisuće Bad Blue Boysa.

'Nakon prve utakmice u Omišu, i preokreta Olmissuma, imam dojam da je psihološka prednost na strani domaćina. No, daleko od toga da je prvenstvo riješeno. Jer već u petak Dinamo će pred svojim navijačima moći produžiti seriju'.

Problem za Đulvatovu momčad bit će izostanak Luke Perića?

'Definitivno. Ipak im je on prvi napadač. No, Dinamo će sigurno igrati na kontre i polukontre, čekati svoju priliku. Ponavljam, Olmissum ima ulogu favorita, tim prije što je njegova momčad već 4,5 godina na okupu, a u zadnjih par sezona ima i dva osvojena naslova prvaka'.

Dinamo je također već napravio veliki iskorak, izborenim nastupima u Ligi prvaka?

'Da, s te strane, Dinamo može igrati rasterećeno. Ali čim igraš za trofej, onda ti ambicije dodatno rastu. Jer svi znamo da se finala ne igraju, već osvajaju. I uvjeren sam da u klubu, s obzirom na tu cijelu koheziju, odnosno ustroj kluba i zajedništvo koje imaju, žele i ovaj trofej. U svakom slučaju, vjerujem da će se serija protegnuti na svih pet utakmica', zaključio je Robert Grdović.