ZBOGOM REPREZENTACIJI

Grčka ostala bez golgetera Gekasa

09.09.2010 u 17:02

Bionic
Reading

Grčka nogometna reprezentacija ostala je bez još jednog aduta u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. Karijeru u nacionalnoj vrsti odlučio je završiti Theofanis Gekas

Prema pisanju Bilda, 30-godišnji napadač Eintracht Frankfurta više neće biti na raspolaganju grčkom izborniku Fernandu Santosu.

Bez obzira na to što nije u dobroj formi, velik je to udarac za reprezentaciju koja je najveći konkurent Hrvatskoj za plasman na Euro u Poljskoj i Ukrajini. Naime, Gekas je 2005. debitirao za A-selekciju i otad postao neizostavni član nacionalne vrste.

Njegovo 'zlatno doba' bilo je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. kada je s deset pogodaka bio najbolji strijelac te je bio najzaslužniji što se njegova zemlja plasirala na turnirsku završnicu u JAR-u.

Tamo nije uspio nastaviti s golovima, a otkad je grčku vrstu preuzeo Santos, pao je u drugi plan. Gekas je izjavio da se sada želi posvetiti klubu. Njegova posljednja utakmica za Grčku dogodila se je u utorak protiv Hrvatske u Maksimiru (0:0).

'Dugo sam razmišljao, a u zadnje vrijeme su se stvorili uvjeti, pogotovu unutar momčadi, koja je ubrzala moju odluku o odlasku. Grčkoj želim puno uspjeha u kvalifikacijama, ali morat će bez mene', rekao je Gekas.

Zanimljivo, prije mjesec dana zbogom Grčkoj je rekao i njegov suigrač iz Eintrachta Ioannis Amanatidis.