TURNIRI NA TRAVI

Gojo se oprostio od Stuttgarta, Vekić prošla prvu prepreku u Nottinghamu

12.06.2023 u 15:09

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Gojo (ATP-111.) je u ponedjeljak završio nastup na teniskom ATP turniru u Stuttgartu gdje ga je u prvom kolu sa 7-6(4), 5-3 pobijedio 17. tenisač svijeta Talijan Lorenzo Musetti nakon sat i pol igre

Prvi je set bio izjednačen i odlučen je u tie breaku, no u drugom setu je Talijanu bilo dovoljno da samo jednom oduzme servis hrvatskom tenisaču i tako dobije meč.

Gojo je servirao devet aseva, a Musetti sedam. Hrvatski tenisač je samo jednom izgubio svoj servis, a Talijanu ga nije oduzeo ni jednom.

Ovo je bio drugi njihov međusobni ogled i druga pobjeda talijanskog tenisača.

Hrvatski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić plasirali su se u ponedjeljak u drugo kolo teniskog ATP turnira u Stuttgartu gdje su u prvom kolu sa 7-6(0), 3-6, 12-10 pobijedili njemačku kombinaciju koju čine Oscar Otte i Jan-Lenard Struff.

Mektić i Pavić, drugi nositelji na ovom turniru, dosta su se namučili protiv Nijemaca u meču koji je trajao sat i pol. Prvi su set dobili nakon tie breaka, drugi su izgubili 3-6, da bi pobjedu osigurali u trećem setu.

U drugom kolu olimpijske pobjednike čekaju pobjednici iz susreta između brazilsko-njemačke kombinacije koju čine Marcelo Demoliner i Andreas Mies i francusko-španjolskog para Albano Olivetti -David Vega Hernandez.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u ponedjeljak u drugo kolo teniskog WTA turnira u Nottinghamu nakon što je sa 6-2, 4-6, 6-1 pobijedila Cristinu Bucsu iz Španjolske (WTA-76).

Vekić je prvi set dobila lako nakon samo 31 minutu igre i nakon što je uzela španjolskoj tenisačici dva puta servis. U drugom setu, stvari su se malo zakomplicirale, Vekić je vodila 4-2, a onda je Bucsa dobila četiri gema zaredom i osvojila set. No, u trećem setu, hrvatska tenisačica preuzima kontrolu nad igrom, uzima servis Španjolki tri puta i privodi meč kraju u svoju korist.

Vekić je u meču koji je trajao sat i 56 minuta servirala pet aseva, a suparnica jedan. Vekić je napravila sedam dvostrukih grešaka, a španjolska tenisačica četiri. No Vekić je suparnici sedam puta uzela servis dok je svoj izgubila tri puta.  

Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled. Za prolaz u treće kolo najbolja hrvatska tenisačica će se boriti protiv pobjednice iz susreta između dvije Švicarke Jill Teichmann (WTA-123.) i Viktorije Golubić (WTA-150.).