slučaj klaun

Glas naroda o naglom otkazu Robertu Jarniju. Evo rezultata ankete

15.02.2024 u 21:20

Bionic
Reading

Počelo je izjavom legendarnog Vatrenog, tada još aktualnog izbornika U17 reprezentacije Hrvatske Roberta Jarnija, nastavilo javnom reakcijom igrača Dinama i hrvatskog reprezentativca Bruna Petkovića, a završilo Jarnijevom smjenom i pokretanjem disciplinskog postupka protiv Petkovića od strane HNS-a

Sve zbog Jarnijeve izjave da će u srazu Betisa i Dinama u Konferencijskoj ligi navijati za španjolski klub, u kojem je igrao tri godine.

'Pa nego za koga ću navijati? Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam tko bi mi to mogao zamjeriti. Ja sam usto i hajdukovac u srcu', zaključio je Jarni u intervjuu u Večernjem listu Jarni.

Petković je na pres konferenciji u Sevilli na kojoj je trebao najaviti utakmicu s Betisom poručio Jarniju da je klaun.

'Poručujem Robertu da je klaun. Slobodno to napišite! Čovjek koji navija protiv hrvatskog kluba u Europi, a Hrvat je, to je klaun', rekao je Petković.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza reagirao je brzo te donio odluku o razrješenju Roberta Jarnija s mjesta izbornika hrvatske U-17 reprezentacije.

Između ostalog su naveli:

'Savez ima veliko poštovanje prema svemu što je Robert Jarni dao hrvatskoj reprezentaciji te je stoga već drugi puta dobio priliku voditi hrvatsku reprezentaciju mlađih uzrasta. Nažalost, u ovoj prigodi prešao je granicu na stranu koju Savez smatra nedopustivom jer izbornici hrvatskih selekcija imaju jasnu zadaću promicati zajedništvo, suradnju, poštovanje i međusobno povjerenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske nogometne obitelji.'

No, u priču se uključio i  nadzornika dalmatinskog niželigaša Mosora iz Žrnovnice Mario Lolić koji je prijavio Petkovića HNS-ovoj Disciplinskoj komisiji te reakcije HNS-a koji je  pokrenuo je disciplinski postupak protiv i Petkovića, zbog počinjenja prekršaja iz članka 83. Disciplinskog pravilnika HNS-a, vezano uz točku V.1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova.

'Postupak je pokrenut uslijed Petkovićeve izjave na konferenciji za medije GNK Dinama uoči gostovanja u Sevilli protiv Betisa, u kojoj se osvrnuo na medijski istup tadašnjeg izbornika mlade hrvatske U-17 reprezentacije, Roberta Jarnija.

Točkom V.1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova utvrđeno je da se nogometni djelatnici trebaju u javnim nastupima suzdržavati od negativnih stavova, vrijeđanja ili klevetanja drugih pripadnika nogometne organizacije te davati izjave za sredstva javnog priopćavanja samo sukladno duhu i općem pravilu navedenog Kodeksa', navodi se u priopćenju HNS-a.

Priča stalno dobiva svoje nastavke, a nas je zanimalo kako vi gledate na Jarnijevu smjenu. U anketi smo vam na pitanje je li HNS trebao smijeniti Jarnija ponudili dvije opcije:

- Odluka je ispravna, jer to izbornik ne smije reći 

- Odluka nije ispravna, jer Jarni može navijati za koga hoće

Pola sata prije početka susreta Betis - Dinamo, u četvrtak u 20:30 anketa je pokazala podijeljenost javnosti oko ovog slučaja.