čudesni wemby

Francuz od 224 cm, protiv najboljeg Hrvata u NBA-u, odigrao utakmicu kakva nije viđena!

11.01.2024 u 10:30

Bionic
Reading

U NBA ligi večer je obilježio Victor Wembanyama koji je ostvario svoj prvi triple-double učinak u karijeri. Sjajnu večer imali su Hrvati Ivica Zubac i Bojan Bogdanović

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac odigrao je još jednu odličnu utakmicu i u novoj pobjedi svojih Los Angeles Clippersa od 126-120 nad gostujućim Toronto Raptorsima upisao 13. double-double sezone.

Kawhi Leonard zabio je 29 koševa i proslavio novo trogodišnje produženje ugovora vrijedno 152,4 milijuna za Los Angeles.

>> Potez Clippersa koji se čekao; sjajna vijest za Hrvata koji igra u životnoj formi!

Paul George također je zabio 29 koševa, a Ivica Zubac je u 31:09 minuta provedenih na terenu ubacio 12 koševa (šut iz igre 6/8) uz 11 skokova, tri asistencije i jednu blokadu.

Immanuel Quickley ubacio je 25 koševa, a RJ Barrett 24 za Toronto. Dennis Schroder dodao je 22 ubačaja za Raptorse, koji imaju omjer 3-3 od početka siječnja nakon niza 1-5.

Detroit Pistonsi Bojana Bogdanovića - najboljeg Hrvata u NBA koji ima prosjek od gotovo 20 koševa po utakmici - su sinoć doživjeli ukupno 35. poraz i šesti zaredom sa 130-108 su ih nadigrali gostujući San Antonio Spursi

* više statistika OVDJE

Victor Wembanyama - 224 cm visoki Francuz koji je nedavno proslavio 20. rođendan - zabilježio je svoj prvi triple-double učinak u NBA ligi sa 16 poena, 12 skokova i 10 asistencija, a to je ujedno i drugi najbrži triple-double u povijesti NBA lige jer je sve to skupio u samo 21 minutu na terenu. 'Najbrži' triple-double drži Russell Westbrook koji je 2014. stigao do tog učinka u 20 minuta. No, ovom utakmicom Wemby se upisao u povijest i pokazao je koliko je svestran.

Uz to je postao najmlađi u NBA povijesti s triple-double učinkom, a da nije imao izgubljenu loptu. Pomaknuo je granice jer je odigrao utakmicu kakva još nije viđena u NBA-u!

'On je samo vrlo dobar dodavač. Uostalom, bio je dobar dodavač prije nego što je stigao ovdje', rekao je nakon utakmice trener Gregg Popovich.

Jedna asistencija, kroz noge Bogdanovića, podigla je navijače na noge. Možete je vidjeti OVDJE.

Keldon Johnson dodao je 17 poena, a Devin Vassell 16 za Spurse.

Pistonse, koji imaju samo tri pobjede i 35 poraza, predvodio je Jalen Durren sa 21 pogotkom, a njihov najbolji strijelac Cade Cunningham nije igrao zbog ozljede. Bojan Bogdanović je odigrao 32:43 minute i uz šut iz igre 8/13 (trice 3/5) u porazu svoje momčasi djelovao sa 19 koševa, dva skoka, dvije asistencije i jednom ukradenom loptom.

New Orleans Pelicans su u San Franciscu sa 141-105 razbili neraspoložene Golden State Warriorse Darija Šarića.

Najbolji pojedinac New Orleansa bio je Jonas Valanciunas koji je utakmicu završio sa 21 poenom.

New Orleans je u prvoj četvrtini zabio devet trica i stvorio veliku prednost (46-27) na poluvremenu koju Warriorsi nisu mogli stići do kraja utakmice. Zion Williamson bio je među osam Pelicansa, uključujući svih pet startera, koji su postigli dvoznamenkasti broj s 19 poena.

Moses Moody postigao je 21 poen s klupe za Warriorse, koji su izgubili peti put. Šarićev učinak u porazu Warriorsa bio je skroman, odigrao je 13:29 minuta i zabio četiri koša (šut iz igre 1/3, trice 0/2) uz tri skoka, tri asistencije i jednom ukradenom loptom.

Utah Jazz Luke Šamanića su u Salt Lake Cityju sa 124-111 slavili protiv aktualnih prvaka Denver Nuggetsa.

Jordan Clarkson upisao je 27 poena i devet asistencija s klupe, a Utah je od samog početka vodio protiv Denvera. Lauri Markkanen dodao je 26 poena i 12 skokova za Jazz koji je u jednom trenutku utakmice imao prednost od čak 25 koševa.

Collin Sexton ubacio je 22 koša, a John Collins 15 za Utah, dok je Luka Šamanić odigrao 3:19 minuta tijekom kojih je uspio upisati samo jednu asistenciju.

Kod Denvera najbolji je bio Nikola Jokić sa 27 poena.

U jednoj od zanimljivijih utakmica odigranoj sinoć Atlanta Hawks su kod kuće sa 139-132 nakon produžetka svladali Philadelphia 76erse.

Jalen Johnson zabio je 25 koševa, od kojih sedam u produžecima, uz rekord karijere od 16 skokova i sedam asistencija kako bi pomogao Atlanti prekinuti niz od dva poraza pobjedom nad gostujućom Philadelphiom.

Philadelphia je povela 125-121 54 sekunde prije kraja nakon koša Maxeya, ali je onda Johnson najprije zakucao i smanjio na dva razlike da bi poslije toga realizirao dva slobodna bacanja, a utakmica otiušla u produžetak.

Atlanta je izjednačila na 132-132 kada je Johnson izveo dva slobodna bacanja nešto više od minute do kraja produžetka. Zatim je došao do ukradene lopte i zabio tricu 40,5 sekundi do kraja.

Sixersi su igrali bez trenutnog MVP-a Joela Embiida, koji je propustio drugu utakmicu zaredom zbog otekline lijevog koljena. Philadelphiju je predvodio sa 35 poena, osam skokova i devet asistencija Tyresea Maxey, a Tobias Harris je dodao 32 poena i 10 skokova.

Nakon produžetka odlučena je i utakmica u Chicagu između Bullsa i Houston Rocketsa, a sa 124-119 bolja je bila na kraju domaća momčad.

Coby White postigao je rekordnih 30 koševa u utakmici, a Zach LaVine i Nikola Vučević upisali su double-double rezultate. LaVine je utakmicu završio sa 25 ​koševa, 13 skokova i sedam asistencija, dok je Vučević upisao 18 poena i 15 skokova. Alperen Sengun predvodio je Houston sa 25 koševa, a Fred VanVleet dodao je 20 poena i 10 asistencija.

Sacramento Kings su se osvetili za poraz od prošlog tjedna nadigravši na gostovanju sa 123-98 Charlotte Hornetse. Keegan Murray postigao je 21 od svojih 25 poena u prvom poluvremenu, a Domantas Sabonis je skupio 24 poena i 10 skokova za Sacramento.

Hornetsima je to 14. poraz u zadnjih 15 utakmica, a jedina pobjeda u tom nizu bila je u Sacramentu 2. siječnja. Miles Bridges je bio najbolji strijelac Charlotte s 24 poena, a Terry Rozier ubacio je 22.

Oklahoma City Thunder su u gostima sa 128-120 bili bolji od Miami Heata, a Shai Gilgeous-Alexander zabio je 28 koševa za gostujuću momčad.Kod Miamija najbolji je bio Bam Adebayo s 25 koševa i 11 skokova.

Indiana Pacers su kod kuče sa 112-104 svladali Washington Wizardse. Sedam igrača postiglo je dvoznamenkast rezultat za Indianu, a najbolji je sa 18 poena i 13 skokova bio Myles Turner. Jordan Poole je za Washington, kojem je to šesti poraz zaredom, ubacio 28 koševa.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore