sp u rukometu 2023.

[FOTO] Španjolci su u drugom poluvremenu 'otvorili' Slovence i sigurnom pobjedom osigurali četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Bionic
Reading

Rukometaši Španjolske izborili su prolaz u četvrtfinale na Svjetskom prvenstvu, kojem su domaćini Švedska i Poljska, nakon pobjede protiv Slovenije 31:26 (15:15)

Španjolska u skupini drugog kruga ima maksimalnih osam bodova i kolo prije kraja je i matematički osigurala prolaz među osam najboljih. Ovakvim rezultatom prema četvrtfinalu je otišla i Francuska, dok je Slovenija porazom ispala iz kombinacija za četvrtfinale.

U Tauron Areni Španjolci i Slovenci su odigrali izjednačenu utakmicu iako je Španjolska u samom uvodu susreta stvorila četiri gola prednosti (7:3). No, Slovenci su se vratili, a poluvrijeme je završilo bez prednosti za ikoga (15:15).

U nastavku se dugo vremena igralo gol za gol, a onda je Španjolska napravila dva do tri gola plusa, kasnije i pet, čime je utakmica zaključena.

  • +9
Španjolska - Slovenija, SP rukomet, 20.1.2023. Izvor: EPA / Autor: Lukasz Gagulski

Najbolji španjolski strijelac bio je Kauldi Odriozola sa šest golova, dok je kod Slovenije Jure Dolenec postigao sedam, a Blaž Janc pet golova.

U skupini 2 drugog kruga Portugal je bio uvjerljiv protiv Zelenortskih otoka. Pobijedili su Portugalci 35:23 čime su napravili korak prema četvrtfinalu, ali još uvijek ne i ključan. Odličnu je utakmicu za Portugalce odigrao Antonio Areia koji je zabio devet golova.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal