pojačanje iz grčke

[FOTO] Dinamo u tajnosti završava transfer i dovodi senzacionalno hrvatsko pojačanje; znači li to da Bruno Petković već ove zime napušta Maksimir?

15.12.2020 u 07:31

Bionic
Reading

U Dinamu konstantno rade na dovođenju novih igrača, sigurno je kako 'modri' u tom dijelu odrađuju fantastičan posao. Momčad se planski popunjava mladim nogometašima, ali tu i tamo 'sleti' neko jako ime. Sada se čini kako bi na Maksimir ove zime mogao stići još jedan hrvatski reprezentativac...

Nije nikakva novost da je Antonio-Mirko Čolak (27) prošlog ljeta bio visoko na popisu želja momčadi iz Maksimira. Hrvat rođen u Njemačkoj odigrao je u dresu Rijeke gotovo savršenu sezonu, s 20 zabijenih golova bio je najbolji strijelac Hrvatski Telekom Prve lige, zaslužio je i poziv izbornika Zlatka Dalića u reprezentaciju...

No, Zoran Mamić ga na kraju ipak nije uspio kupiti, Rijeka ga je prodala grčkom doprvaku, a PAOK je za njega platio tri milijuna eura. Bio je to u tom trenutku izvrstan posao momčad s Rujevice, ali i prilika Čolaku da nakon Bundeslige i HT Prve lige proba nešto novo i okuša se u Grčkoj.

Do sada je Čolak u grčkom prvenstvu odigrao osam utakmica za PAOK, ali tek je tri puta krenuo od prve minute, a na ostalima je ulazio kao zamjena. Zabio je samo jedan gol. U Europskoj ligi je u prvih 11 krenuo na čak pet utakmica, ali je u svakoj zamijenjen. Nije zabio niti jedan gol...

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Informacije iz Grčke kazuju kako Čolak ipak nije zadovoljan svojim trenutnim statusom u momčadi iz Soluna, ispred njega je Poljak Karol Swiderski (10 utakmica, pet golova u prvenstvu) i trener Pablo Garcia nema namjeru 'razbijati' koncepciju igre koja je 'prilagođena' Swiderskom. A Čolak želi više igrati jer se nada pozivu Zlatka Dalića i nastupu na Euru koji se igra u ljeto 2021. godine.

I tu se 'u igru' ubacio Dinamo koji je spreman Čolaka dovesti već ove zime na posudbu s mogućnoću otkupa ugovora! Jasno, čelni ljudi 'modrih' u njemu prije svega vide sjajnu zamjenu za Brunu Petkovića koji će, vrlo vjerojatno, napustiti Maksimir. Istina je da Dinamo u nastavku sezone ima velikih ambicija u Europskoj ligi, u šesnaestini finala igra protiv ruskog Krasnodara, ali u isto vrijeme ima i nekoliko jakih ponuda za Petkovića. I teško da će ih odbiti...

  • +8
Rijeka - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Antonio-Mirko Čolak bio bi idealna zamjena za Petkovića, sličan su 'tip' napadača, a uz to je igrao u Bundesligi, ali i u HT Prvoj ligi, ima iskustvo igranja Europske lige. Ali, što je najvažnije, nije tako skup i Dinamo si ga može priuštiti. Pregovori Dinama i Paoka navodno su već započeli, prema posljednjim informacijama intenzivno se radi na dogovoru koji bi zadovoljio sve zainteresirane strane.

Jer Bruno Petković s Maksimira neće otići za manje od 10 milijuna eura. Dinamo priželjkuje barem 15 milijuna, no sve ovisi i o stanju na tržištu ove zime. Ponuda za napadača Dinama i hrvatske reprezentacije ima dovoljno, samo treba pametno odabrati. Neki u klubu zagovaraju mogućnost da se s njegovom prodajom ipak pričeka do svršetka Eura, no dojam je kako će Petko ipak ove zime spakirati torbe i krenuti dalje. A njegovo će mjesto, vrlo vjerojatno, zauzeti baš Antonio-Mirko Čolak.