danas slalom

Filip Zubčić iskreno nakon petog mjesta: Bio sam ljut kada sam ušao u cilj i to vidio

24.01.2024 u 07:20

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je peto mjesto na petom veleslalomu sezone u Schladmingu gdje će danas voziti slalom (prva vožnja u 17.45 sati, druga u 20.45 sati)

'Prije svega, sretan sam da sam sve utrke do sada završio u TOP 5. To je odlično, da imam takvu dobru konstantu. Skupio sam dovoljno bodova da imam broj 16 u slalomu', kazao je Filip Zubčić nakon utrke.

U utorak mu je u veleslalomu malo nedostajalo do postolja...

'Malo sam bio ljut kad sam ušao u cilj jer sam vidio da vodi Odermatt i znao sam da je to za njega odmah ili pobjeda ili drugo mjesto, tako da u biti da sam preuzeo bih slavio na kraju. Međutim, sve u svemu, zadovoljan sam s obzirom na sve neke okolnosti koje su se događale zadnjih desetak dana i veselim se današnjem slalomu!'

Filip je bio bolestan prošlog tjedna, zbog viroze je prekinuo trening...

'Da, ta viroza me nažalost uhvatila prije Kitzbühela. Dosta sam se oporavio, malo jesam osjetio drugi lauf da nisam još uvijek 100 posto. Međutim, ne volim se vaditi na to s obzirom na to da nam runde traju nešto malo više od minute, tako da za to uvijek se treba skupiti snage. Što je, tu je, idemo dalje, sutra je nova utrka i veselim se', kaže Filip koji je komentirao veleslalomski nastup u kojem su prva i druga vožnja bile bez nekakvih posebnih zamki:

'Da, nije ni ovaj teren u Schladmingu pretjerano težak, postava je bila takva kakva je, tako da se trebalo jako neodgovorno bacati na ovoj stazi da bi se pobijedilo ili bilo na postolju. I onako, juriti ravno, što meni nije najlakše, jer ja volim zavoje i dosta teže terene. Međutim, treba sve znati skijati. Odermatt je pobijedio pet utrka i stvarno mu skidam kapu.'

Nema puno vremena za odmor, danas je noćni slalom, Zubčić opet ima startni broj 16...

'Da, slalom... Imamo jednu odličnu ekipu sad, dečki su imali super rezultate, još se čeka jedan moj dobar rezultat u slalomu, tako da veselimo se ovoj utrci i vrijeme će biti onakvo kako nama pogoduje dosta često, kad pada kiša, soli se staza i već dosta skijaša bude i nervozno, tako da nama pašu takvi uvjeti i trebamo to maksimalno iskoristiti. Ponovno Hrvati imaju trojicu u TOP 30, to je stvarno super i nadam se da ćemo dogurati s tim brojevima još i dalje', zaključio je Filip Zubčić.

Prva vožnja današnjeg slaloma skijaša za Svjetski kup u Schladmingu na rasporedu je od 17.45 sati, a druga je vožnja od 20.45 sati.