'TEAM EVENT'

Filip Zubčić doslovce odnio Felixa Neureuthera

12.02.2013 u 18:41

Bionic
Reading

Hrvatska skijaška vrsta u sastavu Sofija Novoselić, Dalibor Šamšal, Saša Tršinski i Filip Zubčić okončala je u 1. kolu nastup u 'team-eventu' na Svjetskom prvenstvu Schladmingu

Hrvatska je bez Ivice Kostelića ispala od Njemačke s ukupnim rezultatom 3:1. U utrkama 'paralel-slaloma' Novoselić je u prvom dvoboju za jednu stotinku sekunde pobijedila Lenu Dürr, ali su potom Šamšal, Tršinski i Zubčić u neravnopravnoj borbi izgubili svoje utrke protiv velikih favorita Fritza Dopfera, Marije Höfl-Riesch i Felixa Neurethera.

Posebno je zanimljiv bio dvoboj Zubčića i Neureuthera u kojem je naš skijaš odmah pao i pritom 'počistio' i Neureuthera u suprotnoj stazi.

Na ovoj ekshibicijskoj utrci u Schladmingu sudjeluje 15 ekipa, a domaćini Austrijanci su kao nositelji bili slobodni u 1. kolu. Njemačka je u konačnici osvojila brončanu medalju, dok je zlato na vrlo uvjerljiv način uzela domaćin Austrija!

Austrijanci su predvođeni Marcelom Hirscherom i u polufinalu i finalu slavili s 4:0 protiv Njemačke, odnosno Švedske. Pobjednik 'team-eventa' dobiva 50.000 švicarskih franaka, drugoplasirani 30.000, a trećeplasirana ekipa 20.000 franaka.