ZADOVOLJAN U SAALBACHU

Filip Zubčić najavio još bolju sljedeću sezonu i utrku za Kristalni globus

16.03.2024 u 20:03

Bionic
Reading

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je osmo mjesto na zadnjem veleslalomu u sezoni Svjetskog kupa u austrijskom Saalbachu, a u ukupnom poretku veleslaloma Zagrepčanin je treći.

Zubčić je nakon prve vožnje bio četvrti, ali je potom na zasoljenom i mekanom snijegu u drugom laufu pokvario plasman i osvojio osmo mjesto. Filip je u ovu utrku ušao s dva boda više od Švicarca Loisa Meillarda na drugom mjestu, a Meillard je pobijedio ispred Andorca Joana Verdua (+0.71) i Švicarca Thomasa Tumlera (+0.79).

'Zaboravimo ovu današnju trku, stvarno sam sretan i zadovoljan sezonom', rekao je Filip Zubčić nakon osmog mjesta na zadnjem veleslalomu u sezoni Svjetskoga kupa u austrijskom Saalbachu.

U ukupnom poretku veleslaloma Zagrepčanin je treći.

'Sve u svemu, bilo je teško, borbeno, par je bilo vrhunskih rezultata. Završili smo treći u ukupnom poretku. Vrhunac sezone je po meni bila Alta Badija kad sam se borio s Odermattom i kad sam ga skoro pobijedio i ona legendarna vožnja kad sam ušao s dvije sekunde prednosti ispred Kranjeca u drugoj vožnji. I to je nešto na što se trebamo usredotočiti sljedeće godine i probati što više takvih laufa, utrka imati i onda se probati s Odermattom boriti za Globusa'.

Zubčić je nakon prve vožnje bio četvrti, ali je potom na zasoljenom i mekanom snijegu u drugom laufu pokvario plasman i osvojio osmo mjesto.

'Danas je bilo u biti dosta teško skijati, s obzirom na to da je jako toplo bilo vani, bacili su hrpetinu soli i jednostavno ta sol danas nije toliko dobro odradila svoj posao, snijeg je postao jako brašnast i kao da se skijaš po riži. Nije prvi lauf bio ništa spektakularno bolji od drugog, međutim, prvi lauf sam bio dobar jer sam imao dobar broj. Drugi lauf je bio još brži, postavka još ravnija. Nisam se baš iskreno dobro snašao danas na tome. Jedno skromno, solidno osmo mjesto na kraju krajeva. Ova sezona je bila dovoljno dobra da smo na samom vrhu veleslaloma, što je i bio cilj i bitno je da smo to uspjeli'.