TEŠKO JE PREDVIDJETI

F1 se vraća u Kinu; a sve vozače zabrinjava ista stvar: Vidjeli smo samo fotografije

18.04.2024 u 11:36

Bionic
Reading

Povratak Formule 1 u Kinu bit će ovog vikenda, a staza Shanghai International Circuit ugostit će Grand Prix prvi put od 2019.

Mnogo je neizvjesnosti od strane vozača i timova uoči VN Kine zbog duge odsutnosti iz kalendara. Pripreme za utrku dodatno će zakomplicirati samo jedan trening koji će se održati usred F1 Sprint vikenda.

Međutim, ima još stvari koje zabrinjavaju vozače - staza je prilagođena na određenim područjima i presvučena bitumenskom bojom, saznaje RacingNews365.

U razgovoru s medijima, prije trkaćeg vikenda, nekoliko je vozača izrazilo zabrinutost zbog toga kako bi bolidi mogli reagirati na stazi.

'Teško je predvidjeti. Mislim da također uvelike ovisi o vrsti boje koju koriste, koja bi mogla uzrokovati različite probleme ili uopće neće biti problema - nadam se da će biti ovo drugo', priznao je Charles Leclerc iz Ferrarija.

'Ali za sada je vrlo teško predvidjeti. Vidio sam samo slike, nisam još obišao stazu. Mislim da nije svugdje isto, što možda i nije sjajno. Ali prije dodavanja dodatnih komentara, mislim da se jednostavno moramo voziti i vidjeti kakav je osjećaj.'

Lando Norris također je oprezan dok ne osjeti stazu…

'Nemam pojma, mislim da samo moramo pričekati i vidjeti. To je nešto novo, nešto novo što mislim da do sada nismo vidjeli pa je teško točno predvidjeti što će se dogoditi.'

  • +6
Formula 1, VN Japana Izvor: EPA / Autor: FRANCK ROBICHON

Par riječi na tu temu je rekao i Esteban Ocon.

'Budući da se predviđa kiša za vikend koji je pred nama, to bi moglo dodatno zakomplicirati situaciju. Nisam bio u blizini, samo sam trenutno vidio slike. Moglo bi biti sklisko na kiši, a moglo bi biti jako dobro prianjanje - ne možemo reći dok stvarno ne pokušamo. Davno prije, u naše go-karting dane, postojale su neke vrste boje na stazama i stavljali ste gumu koje su imali dobro prianjanje. Ne očekujem da će to biti slučaj, ali moglo bi biti svega.'

Nico Hulkenberg je sugerirao da će uskoro dobiti odgovore na sve:

'Pretpostavljam da ćemo dobiti više ideja nakon što sigurnosno vozilo krene u četvrtak. Ali svima je isto.'