VISOKE MJERE OPREZA

Europa strahuje od huliganskih obračuna; sve su 'zakuhale' Zvezdine Delije

19.02.2023 u 12:53

Bionic
Reading

Početkom veljače, Zvezdini navijali, poznatiji kao Delije, stigli su u Italiju. Prvo na košarkašku utakmicu u Milano protiv Emporio Armanija, da bi sljedeći dan otišli u Rim i zajedno s navijačima Napolija napali Romine navijače nakon ogleda s Empolijem. Pri tom su frakciji Fedayn ukrali transparent

A nema većeg poraza u navijačkom svijetu, kada ti ukradu transparent. S time da su Delije isti taj transparent zapalile tijekom subotnjeg okršaja protiv Čukaričkog.

Uz pogrdnu obradu pjesme Novih fosila, te transparent 'Izabrali ste pogrešno društvo', Zvezdini su navijači u ovaj 'rat' uključili i Bad Blue Boyse, koji su s Rominim, ali i Panathinaikosovim navijačima u prijateljskim odnosima.

I zato cijeli ovaj slučaj poprima opasne razmjere, takve da od eskalacije sukoba piše i španjolski AS.

Novinari ovog tiražnog dnevnika podsjećaju na terpreljivost Rominih i Napolijevih navijača, koji traje već skoro desetak godina, ali i navodi kako je napad Delija i Napolijevih huligana na Romine navijače izveden kukavički i mimo uobičajenih navijačkih 'pravila'.

>> Zvezdine Delije liječe komplekse: uz paljenje Rominog transparenta poslali poruku Bad Blue Boysima

Romanisti već tragaju za mogućim 'drukerom', cijeli svijet Ultrasa na Apeninima je na nogama i određene navijačke skupine se već ograđuju i šalju poruke kako je ovaj potez Napolijevih navijača sramotan.

S druge strane Napolitanci su jasno poručili da su na strani Delija. Čak su na utakmici protiv Cremonesea izvjesili srpsku zastavu.

'Rimski ultrasi traže osvetu i traže izdajicu koji je pomogao Srbima da izvrše ovaj napad. Navijači Intera su se oglasili i stali u obranu Rimljana jer smatraju da se sukobi trebaju rješavati oči u oči, a ne ovakvim napadima. S druge strane, navijači Lazija (op.a mrskog Rominog suparnika iz istog grada) poručuju da je njihov rival doživio povijesnu sramotu, piše AS.

'Postoji opasnost od potpunog rata na Ultras sceni Europe i u njega je uključeno nekoliko skupina u nekoliko sportova i zemalja. Talijanska policija želi spriječiti sukobe, ali to neće biti lako', upozoravaju u AS-u.

Prvi pokušaj osvete očekuje se 10. ožujka kada će košarkaši Crvene zvezde gostovati u Ateni protiv Panathinaikosa. A svi znamo da su Bad Blue Boysi i Panathinaikosova skupina Gate 13, samim time i Romini navijači, u sjajnim odnosima.

Nije naodmet podsjetiti se i Dinamovog gostovanja u Pireju, kada su Boysi s Panathinaikosovim navijačima imali žestok okršaj protiv Delija i navijača Olympiacosa.

I zato ove napise AS-a vrlo ozbiljno trebaju shvatiti policije u brojnim europskim zemljama.