NA STADIONU WEMBLEY

Englezi dogovorili dva nogometna spektakla u četiri dana

06.11.2023 u 18:32

Bionic
Reading

Engleska će ugostiti Brazil i Belgiju u prijateljskim utakmicama 23. i 26. ožujka na Wembleyju, kao pripremu za EURO 2024 na koji su se kvalificirali, objavio je u ponedjeljak Engleski nogometni savez

"Sretan sam što imam dvije velike utakmice u ožujku uoči EURA. Važno je iskoristiti svaku priliku da se odmjerimo s protivnicima najviše razine", rekao je izbornik Gareth Southgate.

Europski viceprvaci nalaze se na četvrtom mjestu svjetske ljestvice koju objavljuje FIFA, pravo između Brazila (3) i Belgije (5).

Engleska je svoju ulaznicu za Euro-2024 u Njemačkoj potvrdila pobjedom od 3-1 protiv Italije, aktualnog europskog prvaka, u listopadu. Preostale su im još dvije kvalifikacijske utakmice, protiv Malte u Londonu te u Sjevernoj Makedoniji, 17. i 20. studenog.

Posljednji susret između Brazila i Engleske, još jedna prijateljska utakmica odigrana na Wembleyu, završila je neriješeno 0-0 u 2017. godini.

Brazilci, peterostruki svjetski prvaci, imaju malo prilika suprotstaviti se europskim momčadima u prijateljskim utakmicama zbog preopterećenog međunarodnog kalendara. Također bi trebali igrati protiv Španjolske u ožujku, na datum koji još nije određen.

"Cilj je da se Seleçao suoči s velikim momčadima, posebno iz zemalja koje su već osvojile Svjetsko prvenstvo, u utakmicama na visokoj razini koje nam omogućuju da ocijenimo našu izvedbu u ovoj vrsti testa", rekao je predsjednik Brazilske nogometne konfederacije (CBF), Ednaldo Rodrigues.

Neymar, koji je prošli mjesec pretrpio tešku ozljedu koljena, vjerojatno će propustiti ove dvije utakmice u Europi.

Seleçao će nastaviti kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. sredinom studenog. S Kolumbijom će se susresti 16. u Barranquilli, a 21. na stadionu Maracana u Rio de Janeiru u derbiju protiv svjetskih prvaka Argentinaca.