PODRŠKA LEGENDI

Emotivne poruke Kužeu od Eduarda, Ivankovića, Drpića...

14.02.2013 u 13:50

Bionic
Reading

Nakon što je objavljeno kako poznati nogometni trener Josip Kuže boluje od leukemije javili su nam se mnogi nogometaši i treneri kako bi dali podršku svom prijatelju i učitelju

Javio se i Zlatko Dalić, trener koji se s Kužeom mimoilazio, ali i borio na suprotnim stranama. Trenutačno je u Saudijskoj Arabiji, gdje vodi najveći klub, Al Hilal, trenutačno drugoplasiranu momčad lige.

'Izražavam mu svoju veliku podršku, jer ovo je njegova najteža i najvažnija utakmica u životu. Želim mu puno sreće da dobije tu utakmicu kao i mnoge dosad u igračkoj i trenerskoj karijeri', kazao je za tportal.hr Dalić.

Kužeovo stanje pogodilo je i Branka Ivankovića, jedinog hrvatskog trenera koji je odveo neku stranu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo. Bilo je to 2006., kada je u Njemačku otišao s Iranom. Trenutačno je Ivanković u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje vodi Al Wahdu iz Abu Dhabija, i s kojim je na korak do polufinala nacionalnog kupa.

Eduardo da Silva
Naravno da mu želim brz i uspješan oporavak, to je sada jedino važno. A s njime suosjećaju i svi ostali igrači koje je vodio'

'To je nešto najstrašnije što može se dogoditi. Vjerujem, nadam se, i želim da iz ove situacije izađe sretan, jak i zdrav te da još pokaže svoje kapacitete. Prijatelji smo više od 40 godina, išli smo u istu gimnaziju, imamo iste prijatelje i oba smo treneri. Molimo se za zdravlje i nastavak njegove trenerske karijere. 'Jozak', drži se, vjerujem u tvoju snagu, želju... Trebamo te, a najviše te treba tvoja obitelj', poslao je poruku putem tportala Branko Ivanković

'Naravno da sam šokiran i iznenađen. Naravno da mu želim brz i uspješan oporavak, to je sada jedino važno. A s njime suosjećaju i svi ostali igrači koje je vodio', rekao je za tportal.hr igrač ukrajinskog Šahtara Eduardo da Silva.

 I prisjetio se Dudu te sezone koju je proveo pod Kužeovim 'ravnanjem'.


'Bila je to godina nakon što smo igrali, kako su je mnogi zvali, u Ligi za bedaka. Meni je to bila možda i jedna od najboljih sezona, zabio sam, mislim, 20 golova u prvenstvu. Osim toga, igrali smo lijep, atraktivan i efikasan nogomet, publika je uživala. No, ponavljam, to su sada samo sjećanja. Najvažnije je da se Kuže oporavi, a to mu od srca želim.'

S dalekih Bruneja, nekoć Dinamov kapetan Dino Drpić i prvotimac Ivan Bošnjak izrazili su nedvosmislenu poruku podrške bivšem treneru. Obojica su unisoni u izjavi:

'Josip Kuže jedan je od naših omiljenih trenera. Riječ je o pravom trenerskom asu od kojeg smo puno naučili tijekom karijere. Ako je suditi po njegovom mentalitetu, pobijedit će on i u ovoj bitci', izjavio je dvojac koji igra pod trenerskom paskom Vjerana Simunića, trenera kluba DPMM-a.

U svom prvom mandatu na Dinamovoj klupi, krajem osamdesetih, Kuže je inicirao i novi uspon pouzdanog Dinamovog beka Željka Cupana koji se pridružio bujici lijepih želja.

'Jako loša vijest, ali vjerujem u Kužea. Sjećam se njegovog dolaska, vratio me u prvi sastav nakon što je netko pustio dezinformaciju da prelazim u Zvijezdu i bio sam na marginama sastava. Vratio sam mu to dobrim igrama i nikad mu nisam zaboravio povjerenje. Uvijek je bio staložen i mudar i svi vjerujemo da će se uspjeti othrvati i ovom opasnom protivniku. Pratit ću razvoj situacije i čekam lijepe vijesti,' kaže Cupan koji je u Dinamu igrao punih 11 sezona.