wta linz

Donna Vekić se za samo 76 minuta plasirala u četvrtfinale gdje ju čeka meč protiv prijateljice Marije Sakkari

09.02.2023 u 18:09

Bionic
Reading

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 33.) plasirala se u četvrtfinale WTA 250 tunira u austrijskom Linzu, gdje je u četvrtak u dvobju 2. kola svladala Amerikanku Madison Brengle (WTA - 82.) 6-3, 6-1.

Donna Vekić je bolje ušla u meč i povela 3-1, ali je 32-godišnja Amerikanka Madison Brengle nadoknadila zaostatak i izjednačila na 3-3. Uslijedila je serija 26-godišnje Osječanke, niz od sedam osvojenih gemova, koji joj je donio osvajanje prvog seta (6-3) i veliku prednost (4-0) u drugoj dionici.

Od takvog razvoja događaja Brengle se nije uspjela oporaviti pa je Vekić nakon 76 minuta došla do uvjerljive pobjede.

Bio je to Donnin deseti ovosezonski natup u kojem je ostvarila devetu pobjedu, a jedini je poraz doživjela od Bjeloruskinje Arine Sabaljenke koja ju je pobijedila u četvrtfinalu Australian Opena na putu prema svom prvom Grand Slam naslovu.

Vekić će u petak, u svom prvom četvrtfinalu u Linzu, igrati protiv prve nositeljice i svoje dobre prijateljice Grkinje Marije Sakkari. Bit će to njihov osmi međusobni dvoboj, a hrvatska reprezentativka vodi 5-2. 

Od 20 sati u Linzu će se za plasman u četvrtfinale boriti Petra Martić kojoj je suparnica u 2. kolu Belgijka Alison Van Uytvanck.