WTA STUTTGART

Donna Vekić odigrala jedan od najdramatičnijih mečeva karijere i - pobijedila!

17.04.2023 u 20:39

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Donna Vekić pobjedom je otvorila nastup na zemljanom WTA turniru u Stuttgartu, sa 7-6(7), 7-6(5) pobijedila je Ruskinju Ekatarinu Aleksandrovu.

Dva sata i deset minuta trajao je meč Vekić, 23. na svijetu i Aleksandrove, koja je 18. na WTA ljestvici. O pobjednici su odlučivale nijanse, a Vekić je dobila većinu ključnih poena i time osigurala drugo kolo gdje će igrati protiv pobjednice meča Karoline Pliskove i Marije Sakkari.

Vekić je dobro otvorila meč te je odmah napravila break kojeg je čuvala do pred kraj prve dionice. Vodila je 5-2, ali se Aleksandrova vratila na 5-5 i odluka je potom pala u tie-breaku. No, u njemu je Vekić bila za nijansu bolja te je povela 1-0 u setovima, a u tie-breaku je spasila jednu set loptu.

Izjednačen je bio i drugi set u kojem je Vekić, kod 5-6, spasila jednu set loptu, a nakon toga je opet za dlaku bila bolja od suparnice u tie-breaku i proslavila pobjedu.

Na turniru u Stuttgartu nastupa i Petra Martić koja će u prvom kolu, u utorak, igrati protiv ruske tenisačice Anastasije Potapove.