konferncijska liga

Pogledajte kako je Livaković primio tri gola, ali njegov Fener ipak nije 'potonuo'

11.04.2024 u 21:06

Bionic
Reading

Nogometaši Olympiakosa su pred svojim navijačima svladali Fenerbahče 3-2 (2-0), ali su Turci uspjeli izboriti aktivan rezultat za uzvrat

U srazu Olympiakosa i Fenerbahčea golove za grčku momčad postigli su Konstantinos Fortounis u 8. minuti, Stevan Jovetić u 32. minuti i Chiquinho u 57. minuti. Strijelci za istanbulsku momčad bili su Dušan Tadić u 67. minuti iz kaznenog udarca i Irfan Kahveci u 74. minuti.

Nakon sat vremena igre, činilo se da turska momčad tone prema rezultatskoj katastrofi na pirejskom stadionu Georgios Karaiskakis, jer je Olympiakos u tom trenutku vodio 3-0. Hrvatski reprezentativni golman Dominik Livaković bio je prilično nemoćan u sve tri situacije, od kojih su dvije proizašle iz velikih pogrešaka gostujućih obrambenih igrača.

U 8. minuti Turci nisu uspjeli ispucati loptu daleko od svog gola već je ona došla do Konstantinosa Fortounisa koji se nalazio na oko 25 metara. Kapetan Olympiakosa je došao na 20-ak metara od gola kad je odlučio zapucati. Gađao je donji desni kut, Livaković se bacio i ispružio koliko je mogao, ali je udarac bio i snažan i precizan te je lopta završila u mreži.

  • +7
Olympiakos - Fenerbahče, Konferencijska liga, 11.4.2024. Izvor: Profimedia / Autor: COSTAS BALTAS / AFP / Profimedia

U 32. minuti Fortounis je bio dodavač za Stevana Jovetića koji je izbjegao zaleđe i po lijevom boku se sjurio u kazneni prostor prema Livakoviću. Kad je iskosa ušao u peterac Jovetić je pucao, a lopta je prošla Livakoviću ispod lijevog dlana i završila u golu za 2-0.

U 57. minuti su ponovno pogriješili gosti. Izgubljenu loptu na 30-ak metara od gola Olympiakos je pretvorio u tri gola prednosti. El Kaabi je dodao Chiquinhu, a portugalski veznjak je sa desne strane iz kaznenog prostora pogodio suprotnu malu mrežu za 3-0.

Unatoč nepovoljnom rezultatu, momčad Ismaila Kartala nije izgubila nadu. To im se isplatilo u 68. minuti, kad je Dušan Tadić opravdano dosuđeni kazneni udarac pretvorio u gol za 3-1.

Olympiakos - Fenerbahče 3:2, Konferencijska liga, 11.4.2024. Izvor: Društvene mreže / Autor: Arenasport/Youtube

Samo šest minuta poslije turska momčad je izvela odličnu akciju. Nakon ubačaja s desne strane Poljak Sebastian Szymanski proslijedio loptu u desno prema Irfanu Kahveciju koji je iz prve pucao i pogodio suprotan donji kut za konačnih 3-2.

Turci tako s mnogo više optimizma mogu čekati uzvrat koji je na rasporedu 18. travnja, a Grci mogu žaliti zbog ispuštene prednosti.

Aktivan rezultat za uzvrat ima i Fiorentina nakon što je odigrala 0-0 protiv Viktorije u Plzenu

Talijanska momčad je imala više loptu u nogama i bila nešto opasnija pa s više optimizma može čekati uzvrat na svom stadionu Artemio Franchi, koji će biti odigran za tjedan dana.