RIJEČ TRENERA

Dok je Ferenčina slavio, Sopić nastavio sa svojim 'lekcijama' svima

10.12.2023 u 20:02

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 18. kola HNL-a Slaven Belupo je iznenađujuće kao gost na Rujevici svladao Rijeku sa 4:2 (1:0).

Koprivničani su poveli sa 3:0 golovima Tomislava Štrkalja (45+2), Benedika Mioča (70) i Michaela Caimacova (77), Franjo Ivanović (78) nakratko je vratio Riječane u igru, ali Arber Hoxha (85) je vratio goste na tri gola prednosti. Konačni rezultat postavio je Jorge Obregon (89).

Poslije utakmice, u razgovoru za MAXSport, trener Farmaceuta Roy Ferenčina nije skrivao oduševljenje:

'Fantastična večer i fantastična utakmica. Sve što sam tražio, oni su ispunili. Od taktički discipline pa svega nadalje. Odigrali smo sjajnu utakmicu i jako sam zadovoljan'.

Četiri udaraca u okvir, četiri postignuta pogotka – Slaven je danas bio neumoljiv.

'Puno radimo na završnici. Znali smo kako moramo igrati jer je Rijeka sjajna momčad koja se bori za prvo mjesto. I u prvom poluvremenu smo imali nekoliko prilika koje smo mogli riješiti, ali moram biti zadovoljan konačnim rezultatom'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Slijedi Osijek, a ovakav Slaven Belupo može se nadati dobrom rezultatu na Opus Areni.

'Normalno, nadamo se, idemo tamo po pobjedu. Pobijedili smo Osijek doma, a za ovaj ogled nam se vraćaju Martinaga i Božić. Nadam se da ćemo se i tamo prikazati u najboljem svjetlu i osvojiti tri boda'.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

  • +13
Rijeka - Slaven Belupo (18. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Trener Rijeke Željko Sopić također je bio pred kamerama MAXSporta.

'Zaslužena pobjeda Slavena. Dobili smo dosta smiješnih pogodaka. Ne mogu se oteti dojmu da se publika nije zaslužila derati na igrače. Mogu na trenera, ali… To je sport. Bože moj, porazi se događaju, idemo dalje.“

Od 65.minute promijenili ste formaciju, koja je bila ideja iza toga?

'Dogodila se ozljeda Čabraje, Radeljić je po vokaciji stoper, ali budući da je Goda od ranije van pogona, probali smo s njim. Napravili smo sve da zabijemo pogodak, ali onda smo napravili pogrešku iz koje je poentirao Slaven'.

Gledate li na Rudeš kao svojevrsno iskupljenje?

'Nema tu iskupljenja. Tko nije navikao gubiti, neka štrika doma. Ako ćemo nakon svake pobjede letjeti u nebo, a nakon svakog poraz klonuti duhom, nećemo daleko dogurati'.

Situacija sa Selahijem?

'To morate s upravom kluba razgovarati, ja sam samo njihovu odluku prenio na teren'.

Poslije utakmice bilo je svakakvih povika, i loših i dobrih…

'Ne slažem se sa povicima. Zajedno pobjeđujemo, zajedno gubimo. Krivo mi je, što mislite, da moji igrači nisu htjeli danas pobijediti? Htjeli su, ali nije išlo. Slaven je danas bio bolji i to je sve te im čestitam na osvojena tri boda'.

Sažetak utakmice Rijeka - Slaven Belupo 2:4 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Više doznajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore