JAKIROVIĆ UZDIGNUTIH RUKU

Dinamov trener o pritisku, Nevistiću i Petkoviću, ali i otkriva: Nagovarao sam ga...

25.08.2023 u 08:18

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u prvoj utakmici play-offa Europske lige pobijedili su prašku Spartu 3:1. A nakon svih stresnih događaja, od smjene trenera, pa ekspresne inauguracije novog, do prodaje tri ključna igrača, momčad je reagirala vrhunski

Dinamo je u četvrtak protiv praške Sparte upisao 150. europsku pobjedu. Potpisao ju je novi trener Sergej Jakirović, koji je nakon utakmice bio vrlo iskren i iscrpan.

'Zahvalio bih i sjevernoj i zapadnoj tribini na podršci. Treba nam njihova energija. Naravno, čestitam dečkima na dobroj igri, nismo se predavali ni u jednom trenutku. Nije bilo lako, nisam bio zadovoljan kako smo izgledali prvih 15-ak minuta, ali to pripisujem teškim vremenskim uvjetima. Ali pokazali smo karakter, izjednačili u pravom trenutku pa se malo korigirali u nastavku. Kako smo otvorili drugo poluvrijeme, to je Dinamo kakav želim vidjeti. Trčali smo, pritiskali... Nemamo nažalost puno vremena za treninge, ali s psihološkog aspekta to je jako važna pobjeda, zamašnjak za dalje. Prvo poluvrijeme je gotovo, igrali smo stvarno dobro', pojasnio je Jakirović, a onda dodao što mu je pomoglo u motivaciji igrača, ali i je li osjećao pritisak.

'Iskreno, ne osjećam pritisak. To je možda moja prednost, smatram da je ovo sport i da igrači moraju igrati opušteno, naravno uz ispunjavanje svojih obveza. Livaković je održao izniman govor u svlačionici prije odlaska i jako motivirajuće je djelovao na igrače. Posvetili smo ovu pobjedu njemu i Ivanušecu. Vjerovao sam da ću ga uspjeti nagovoriti na ostanak, ali donio je odluku da ide i to treba respektirati. Želim mu puno sreće u budućnosti. Naravno da će nam nedostajati, ali doveli smo Stojkovića i vjerujem da ćemo ga dostojno zamijeniti'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Kapetansku je vrpcu stavio na ruku Brune Petkovića.

'Jako mi puno znači kad igra ovako. On je moj Metkovac, iznimno smo povezani. Dao sam mu kapetansku vrpcu i nadam se da će ostati, vjerujem da će biti tako i da će predvoditi ovu momčad u budućnosti'.

  • +42
Luka Ivanušec u suzama se oprostio od Dinama Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Ivan Nevistić na golu je zamijenio Dominika Livakovića.

'Bio je dvije godine u zamrzivaču, to je tako u Dinamu, imao je ispred sebe jednog od tri najbolja vratara na svijetu. Imamo Nevistića i Zagorca, a Nevistić je pokazao da se možemo pouzdati u njega'.

Osim o utakmici sa Spartom, Jakirović je govorio i o nadolazećem derbiju s Rijekom. A koji je na rasporedu ove nedjelje (21 sat, MAXSport 1, MAXtv)

'Znam dobro što sam ostavio u Rijeci i koliko sam se dao. Čestitam im na dobroj partiji protiv Lillea i bit će Francuzima jako teško na Rujevici sljedećeg četvrtka, isto kao i nama u nedjelju protiv njih u Maksimiru. Rotirat ćemo za Rijeku, dobro ćemo se pripremiti, najviše se ipak pita nas. To je za nas finale, jer moramo nadoknaditi zaostatak za vrhom', zaključio je Jakirović.

  • +33
Dinamo - Sparta Prag, 24.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL
Sažetak utakmice Dinamo - Sparta Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport