težak poraz čeha

Razočarani trener Sparte Prag nakon poraza iskreno priznao: Ovo nisam očekivao...

24.08.2023 u 23:30

Bionic
Reading

Trener Sparte Prag Brian Priske očekivano je bio razočaran nakon što je njegova momčad u prvoj utakmici doigravanja za Europsku ligu izgubila 3:1 od Dinama na Maksimiru.

Dinamo je na Maksimiru u borbi za plasman u skupine Europske lige pobijedio Spartu Prag 3:1. Gosti su poveli u 39. minuti golom kapetana Ladislava Krejčija iz penala. U 44. minuti izjednačio je Dario Špikić na asistenciju Brune Petkovića. Pobjedu Dinamu donijeli su Dino Perić golom u 59. minuti i Luka Ivanušec koji je pogodio za konačnih 3:1 u 61. minuti.

Nakon utakmice trener Sparte, danski stručnjak Brian Priske, nije imao previše razloga za zadovoljstvo. Dapače...

'Ovo nije rezultat koji smo željeli i očekivali, sigurno. Bit će teška utakmica u Pragu. Imali smo dobar početak, gol, ali prodali smo to pred kraj prvog dijela. Onda smo imali probleme, nismo se dobro branili, zbog toga smo dobili drugi pa i treći gol', kazao je Brian Priske nakon utakmice te nastavio:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Bilo je previše dugih paseva, jako smo se raširili, dali priliku protivniku da nas kazni, ali igrali smo i protiv dobre momčadi, no mislim da smo i mi imali neke dobre šanse, ali trebali smo ih imati više kako bismo ih iskoristili. Koncentracija, fokus... Teško je govoriti sada, ali sigurno da ima nekih pravila u obrani koja nismo pratili, trebali smo dati više od sebe...'

Priske kaže da ga Dinamo nije iznenadio...

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +33
Dinamo - Sparta Prag, 24.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Ne, znali smo kako igraju. Petković je bio sjajan naprijed, isto kao i krila, veza ima iskustvo, sviđa mi se lijevi bek (Ljubičić, op.a.). Mislim da su igrali nogomet koji smo očekivali, zato i jesam razočaran, mislim da nisu igrali na svom maksimalnom nivou. Imali smo gol, da smo otišli s prednošću na predah, mislim da bi ih to stavilo pod veći pritisak, trebali smo tada zatvoriti utakmicu, smiriti tempo i onda u drugom dijelu vidjeti što možemo', zaključio je trener Sparte Prag Brian Priske.