veliko pojačanje

Dinamo priprema senzacionalni transfer; na Maksimir stiže hrvatski reprezentativac koji je bio prvi strijelac HT Prve lige

10.12.2021 u 14:56

Bionic
Reading

Na Maksimiru bi ove zime moglo biti vrlo prometno. Dinamo je već započeo s 'kadrovskom križaljkom', a prioritet je kupovina napadača. Prvi izbor 'modrih je hrvatski reprezentativac koji je 2020. godine bio najbolji strijelac Hrvatski Telekom Prve lige

Dinamo je osigurao proljeće u Europi, a u ponedjeljak će doznati i protivnika u šesnaestini finala Europske lige. No, u Hrvatski Telekom Prvoj ligi 'modre' čeka puno veća neizvjesnost i borba za naslov prvaka.

U ovom su trenutku najveći konkurenti ispred Dinama koji u nastavku sezone mora krenuti u ozbiljan lov na Rijeku, Osijek i Hajduk.

Zato su na Maksimiru u zimskom prijelaznom roku odlučili pojačati momčad, a prioritet je kupovina napadača.

Sportske novosti tvrde kako je prvi izbor čelnih ljudi Dinama Antonio Mirko Čolak (28), hrvatski reprezentativac i nekadašnji napadač Rijeke koji je u sezoni 2019./2020. bio najbolji strijelac HT Prve lige!

Čolak je u ljeto 2020. godine za 3.5 milijuna eura napustio Rujevicu te potpisao za grčki PAOK, no u Solunu se nije uspio nametnuti. Zato su ga Grci poslali na posudbu u švedski Malmö, a Čolak se na sjeveru Europe igrački preporodio!

Osvojio je švedsko prvenstvo, igrao Ligu prvaka te bio drugi strijelac švedske lige! Ukupno je za Malmö odigrao 41 utakmicu u svim natjecanjima te zabio 22 gola od toga pet u Ligi prvaka! Sjajnim je igrama Antonio Mirko Čolak zaslužio i poziv Zlatka Dalića u reprezentaciju, no švedsko je prvenstvo gotovo, Čolaku je samim time završila posudba u Malmöu te se vraća u PAOK. A kako se sada čini, u Solunu više na njega jednostavno ne računaju i to je sjajna prilika za Dinamo.

  • +42
West Ham United - Dinamo, 6. kolo Europske lige, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Grci za Čolaka u ovom trenutku traže 3.5 milijuna eura odštete, čisto kako bi 'pokrili' svoj trošak, no u Dinamu se nadaju kako bi ga mogli dobiti za puno manje.

Na Maksimiru Čolaka vide kao prvu špicu momčadi, uz njega su na toj poziciji još Duje Čop i Deni Jurić, dok Komnen Andrić najvjerojatnije odlazi jer za njega već neko vrijeme postoji nekoliko dobrih ponuda iz Bundeslige.