nba liga

Dario Šarić odigrao najbolju utakmicu za Warriorse; Curry sa sirenom zabio za pobjedu

04.11.2023 u 10:01

Bionic
Reading

Dario Šarić je s 20 koševa i šest skokova odigrao svoju najbolju utakmicu sezone, a Golden State Warriorsi pobijedili su Oklahoma City Thunder 141:139 polaganjem Stephena Curryja 0.2 sekunde prije kraja susreta

Dario Šarić je odigrao 20 minuta, uz šut 6/9, od čega 4/7 za tricu, uz sva četiri pogođena slobodna bacanja. Utakmicu je zaključio s 20 koševa, šest skokova, tri asistencije te po jednu osvojenu i izgubljenu loptu. Zanimljivo je da su Warriorsi dobili drugu utakmicu zaredom polaganjem 0.2 sekunde prije kraja. Prije dva dana je junak bio Klay Thompson protiv Sacramenta, a ovog puta je to uradio Stephen Curry, strijelac 30 koševa na susretu.

Prvo suci nisu htjeli priznati koš jer je Draymond Green navodno dirao loptu na obruču, no nakon pregleda snimke promijenili su odluku.

Bila je to šesta utakmica sezone za Warriorse, ali i prva u novooformljenom NBA kupu. Riječ je o natjecanju koje se igra za neovisan trofej, ali i u kojem se ostvareno uračunava u ukupan omjer pobjeda i poraza koje momčadi postignu kroz osnovni dio sezone u NBA ligi. Tako je 30 momčadi podijeljeno je u šest skupina - po tri na Istoku i Zapadu - te će po jedanput igrati svatko sa svakim od 3. do 28. studenog.

Luka Dončić sinoć je doživio prvi ovosezonski poraz u NBA ligi s Dallas Mavericksima, a nakon četiri uzastopne pobjede Teksašani nisu pronašli pravi recept za prvake Denver Nuggetse koji su slavili 125:114. Slovenski as je upisao 34 koša, 10 skokova i osam asistencija, a srpski centar Nikola Jokić predvodio je momčad iz Colorada s 33 koša, 14 skokova i devet asistencija za petu pobjedu Denvera ove sezone (5-1).

Za Dallas su Dončiću nedostajale dvije asistencije do 59. triple-doublea u NBA-u, ali je imao i gotovo dvoznamenkasti broj izgubljenih lopti (9). Kyrie Irving, koji je dao 22 koša, vratio se u postavu teksaške momčadi nakon što je propustio dvije utakmice zbog bolova u stopalu, a ovaj put za Dallas je nedostajao trener Jason Kidd, koji zbog bolesti nije otputovao s momčadi.

'Puno toga pozitivnog možemo izvući iz ove utakmice. Ono što nas je pokopalo su moje izgubljene lopte i ritam napada. Da smo bili isti sastav kao lani, gubili bismo s 30 razlike', ocijenio je Dončić učinak Dallasa.

Važnu pobjedu nakon nestabilnog starta sezone s novim pojačanjem Damienom Lillardom ostvarili su Milwaukee Bucksi koji su kod kuće svladali New York Knickse 110:105. Stigli su do treće pobjede ove sezone (3-2) unatoč 45 koševa sjajnog Jalena Brunsona za New York. Lillard je bio prvi strijelac domaće momčadi s 30 koševa, uključujući i tricu za vodstvo Milwaukeeja 1:03 prije kraja. Giannis Antetokounmpo je imao 22 koša, osam skokova i šest asistencija.

Pobjedu su upisali i Indiana Pacersi koji su usprkos iznimnom pojedinačnom učinku protivnika nadigrali Cleveland Cavalierse 121:116. Za Cleveland je Donovan Mitchell ubacio 38 koševa, ali izjednačeni napad Indiane izdržao je pritisak za treću pobjedu sezone (3-2). Sinoć su slavili i Brooklyn Netsi koji su 109:107 bili bolji od Chicago Bullsa. Miami Heat je 121:114 pobijedio Washington Wizardse, a Portland Blazersi 115:113 Memphis Grizzliese koji su jedina momčad bez pobjede ove sezone s omjerom 0-6.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore