SAMO ZA TPORTAL

Dario Melnjak otkrio nam čime ga je klub počastio za rođendan i zašto ne strahuje zbog izostanka Vide i Lovrena protiv Slovaka

02.11.2019 u 08:04

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Dario Melnjak u četvrtak je napunio 27 godina, ali umjesto po 'poklonu' i golu u mreži Muslere, dvoboj protiv Galatasaraya pamtit će po penalu kojeg je sudac Bitigen dosudio jer je lopta pogodila njegovu ruku. Domaćini su upisali pobjedu 2:0, uz autogol Talbija u 15. minuti te Babelov gol s 11 metara u 18. minuti.

U Turskoj se ovog vikenda igra 10. prvenstveno kolo, a koje su u petak u Istanbulu otvorili Galatasaray i Rizespor (op.a završilo je pobjedom 2:0 za domaćine), našeg Darija Melnjaka.

Lijevi bočni Rizespora i hrvatske reprezentacije u četvrtak je proslavio 27. rođendan, ali velikog slavlja nije bilo zbog klupskih obveza.

'A nije da nismo ništa proslavili, ha, ha. Dobio sam od kapetana i cijelog kluba tortu, a meni kao slavljeniku dali su prvi komad. Kad već nisam bio s obitelji u Hrvatskoj, i ovo je lijepa gesta mojih iz kluba', javio se za tportal Dario Melnjak, koji je u subotu ujutro još bio u Istanbulu, pošto su dobili slobodnu večer.

Mogao se Melnjak i sâm počastiti u petak, ali u 53. minuti, nakon što je sjajno ušao u protivnički 16-erac, njegov je udarac prošao kroz noge golmana Galatasaraya, no Urugvajac Muslera uspio je rukama zaustaviti njegov pokušaj.

'Imao sam taj pokušaj, ali i još jedan u prvom dijelu, škaricama sam pokušao zabiti. No, nije uspjelo. Žao mi je zbog toga'.

>> Dario Melnjak otkrio kada je doznao za Dalićev poziv, zašto ga vole u klubu i gradu te otkad ljubi Grkinju...

Ipak, nemate razloga biti razočarani, jer svoj ste zadatak na lijevom boku dobro odradili? Pet ste puta otklonili opasnost, blokirali jedan udarac te dva puta presjekli suparničke akcije.

'Dobro smo igrali i parirali. Nespretno smo primili dva gola, odmah na početku utakmice. Od toga je jedan bio autogol, a drugi iz penala. Bez obzira na sve, možemo ići uzdignutih glava i okrenuti se novim obvezama, jer smo dobro odigrali protiv Galatasaraya'.

Sudac Bitigen ocijenio je da je vaše igranje rukom bilo mimo nogometnih pravila? A pridodamo li tome i autogol, ispada da je Galatasaray do pobjede došao i uz laganu asistenciju vašeg kluba?

'Po tim pravilma je penal, jer s rukom sam povećao obujam tijela. Ali imao sam tendenciju da mičem ruku iza leđa. Teško je bilo uvjeriti suca, pa nisam ni pokušavao. Na kraju te dvije su nes(p)retne situacije utjecale na konačni rezultat. Šteta, nismo imali nogometne sreće, ali možemo biti zadovoljni igrom. Uspjeli smo im stvoriti neke šanse, a u drugom dijelu natjerati ih čak i da se brane'.

Za dva tjedna na Rujevici se igra ključna utakmica hrvatske reprezentacije. Protiv Slovačke mora se uzeti barem bod za direktan plasman na Euro.

'Svi jedva čekamo tu utakmicu, vjerujemo u sebe, vjerujemo da smo bolji i želimo izboriti taj bod ili sva tri, te da se kvalificiramo na Euro. Bitno je jedino da dođemo svi zdravi i da uz naše navijače odigramo dobro te ostvarimo željeni cilj'.

U obrani neće biti stoperskog tandema Lovrena i Vide, kojeg imate prilike pratiti kroz igre Bešiktaša?

'Nažalost, ostali smo bez dva standardna stopera. Ali siguran sam da imamo kvalitetna rješenja i da izbornik Dalić već ima viziju koga će staviti. Nisam ni u jednom trenutku osjetio strah i da bi to mogao biti problem, vjerujem da svih 25 igrača koji su na širem Dalićevom popisu mogu ispuniti sve njegove zadatke. Pa i oni koji možda dosad i nisu bili u udarnih 11, da mogu zamijenti Vidu i Dejana'.

Trebamo li uopće strahovati od Slovaka, kada se sjetimo one uvjerljive 4:0 pobjede s početka rujna u Trnavi?

'Bitno je ne razmišljati o tome što se dogodilo, već se jedino i isključivo koncentrirati na sljedeću utakmicu. Ponavljam, moramo dati sve od sebe, razmišljati o posve novoj utakmici i tek kada stignemo do bod(ov)a, slaviti odlazak na Euro', završio je ovaj razgovor za tportal slavljenik Melnjak.