pozicija trenera

Darijo Srna na udaru kritika kao nikad dosad; napadaju ga zbog Hrvata i važne odluke

25.10.2023 u 13:31

Bionic
Reading

Nakon što je Darijo Srna, sportski direktor ukrajinskog Šahtara, doveo Hrvata Marina Pušića za novog trenera, našao na žestokom udaru kritika

Podsjetimo, 52-godišnji Marino Pušić u Šahtar je stigao iz nizozemskog prvaka Feyenoorda u kojemu je bio pomoćni trener. Navodno je Šahtar taj 'trenerski transfer' morao dobro platiti, a neke informacije govore da je Feyenoord inkasirao čak milijun eura.

Kad je uručen otkaz Nizozemcu Patricku van Leeuwenu, klub je morao brzo reagirati. Pogotovo bivši hrvatski reprezentativac Darijo Srna koji je odučio privremeno preuzeti mjesto trenera. Dok ne nađe rješenje. Ali pronašao ga je jako brzo što se nekima nije dopalo. Najoštriji je bio direktor Dnjepra-1 Andrej Polunjin koji je između ostalog rekao:

'Zašto Srna nije imenovan glavnim trenerom? On jednostavno razumije da s prvim neuspjesima više neće ostati u Šahtaru ni u kojem svojstvu. To je čitava priča s njegovim treniranjem... On nikad nije namjeravao biti trener jer u ovom je poslu odgovornost sasvim druga. Lakše je reći predsjedniku koga će imenovati i smijeniti. Ali preuzimanje odgovornosti jednostavno nije za njega', kazao je između ostalog Polunjin.

No, nije jedini koji ga kritizira. Ukratko, Srna se našao na udaru kao nikad dosad. No, zanimljivo je spomenuti kako je Srna kao privremeni trener vodio Šahtar na jednoj prvenstvenoj utakmici, a nakon pobjede njegove momčadi 3:0 protiv LNZ-a čak je i proglašen za najboljeg trenera kola.

No, zašto se Polunjin tak obrušio na Srnu i sve to rekao, mnogima nije jasno. Neki se slažu kako je pretjerao jer je Srna odavno ionako odlučio voditi sportsku politiku kluba i odmakao se (zasad) od trenerskog posla.