SUPERSPORT HNL - 30. KOLO

Danas se igraju dvije važne utakmice; evo gdje gledati okršaj kumova na klupi Gorice i Dinama

13.04.2024 u 10:10

Bionic
Reading

Ove subote nastavlja se 30. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige, a na rasporedu su dvije utakmice. Od 16.50 sati (MAXSport 1, MAXtv) u Varaždinu igraju Varaždin i Lokomotiva, dok od 19 sati (MAXSport 1, MAXtv) Gorica na svom stadionu u Velikoj Gorici dočekuje Dinamo

VARAŽDIN - LOKOMOTIVA (16.50 sati, MAXSport 1, MAXtv)

U tri ovosezonska prvenstvena ogleda Varaždina i Lokomotive, svi su ogledi zaključeni remijima (3:3, 0:0, 0:0), a taj niz traje još od prošle sezone. No, gostima iz Zagreba potrebna je pobjeda kako bi nastavili utrku s Osijekom za mjesto koje vodi u Europu.

Međutim, to ne znači da će se Varaždin unaprijed predati.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Respektiramo Lokomotivu, koja ima odličnu momčad i možda su, uz Rijeku, u najboljoj formi cijelo proljeće. Imaju strašnu tranziciju, vjerojatno najbolju u ligi, imaju kvalitetne igrače, dobri su na posjedu, imaju nezgodan prekid, tako da dolazi momčad s glavom i repom. Bit će zanimljiva utakmica. Naći ćemo lijek za njihovu igru, nametnuti svoj način i stil igre. Moramo se malo prilagoditi, zatvoriti prilaze našem golu i ugroziti ih, a nadam se da ćemo uspjeti Uvijek su bile zanimljive utakmice, nadam se da će gledatelji u subotu uživati i da će gledati dobar susret', naglasio je trener Varaždina Nikola Šafarić.

Dvoboj u Baroknom gradu od strane Lokosa najavio je kapetan momčadi Mateo Marić.

'Gotovo je nevjerojatno da smo remizirali u posljednjih šest međusobnih utakmica, a od toga su čak četiri utakmice završile bez pogodaka! Jednom je bilo 1:1, a jesenas smo u Kranjčevićevoj odigrali vatrometnu utakmicu sa šest pogodaka, završilo je 3:3. Zanimljivo je da i Varaždin i mi težimo nadigravanju, igramo otvoren nogomet, uvijek tražimo pobjedu, a remiji nas stalno prate. Pobjeda je imperativ, ne bježimo od toga, zna se, uostalom, da uvijek idemo na pobjedu. Tako će biti i u Varaždinu, nadam se da nećemo u subotu zakoračiti tom utabanom 'remi-stazom'. Želimo te bodove i vjerujem da ćemo na kraju osvojiti to četvrto mjesto', Marićeve riječi prenose Sportske novosti.

  • +14
29. kolo SuperSport HNL-a, Lokomotiva - Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

GORICA - DINAMO (19 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Stadion u Velikoj Gorici je rasprodan. I prema svemu sudeći past će i rekord. U pretprodaji je otišlo više od pet tisuća ulaznica, a to govori da bi se lako moglo dogoditi da padne rekord po broju gledatelja na jednoj prvoligaškoj utakmici Gorice. Po prvi put je u prodaju puštena cijela gostujuća, istočna tribina, a to se u okviru HNL-a još nije događalo. Gledatelja bi moglo biti čak i na dijelu ispod semafora, na kojem nema tribine, tako da sve upućuje na novi rekord.

Ova utakmica ostat će zapamćena i po duelu - kumova. Jer trener Gorice Rajko Vidović i Dinamov trener Sergej Jakirović u kumskom su odnosu. Ali to ne znači da će Vidović biti popustljiv. Želja mu je u prvoj domaćoj utakmici predstaviti se u što boljem svijetlu.

'Poruka za kuma? Neka pobjedi bolji. Nitko sretniji od mene ako mu uzmem bodove. Dinamo je veliki favorit, ali učinit ću sve da mu uzmem bodove', rekao je Vidović, te dodao.

'Znamo jako dobro s kim imamo posla, znamo koliko je Dinamo kvalitetan i momčadski i individualno, a još su i u najboljem trenutku ušli u pravu formu. Pokazali su to kroz one dvije pobjede nad Hajdukom, ali i u utakmici protiv Istre, koju su lagano odradili. Uz to, u situaciji su da im je svaka utakmica kao finale, s obzirom na utrku s Rijekom. U dobrom su ritmu, ali i moji dečki jako naporno rade, igraju dobro, što su pokazali u ove posljednje tri utakmice. Veselimo se utakmici s Dinamom i vjerujem da ćemo biti dobri'.

  • +12
29. kolo SuperSport HNL-a, Dinamo - Istra 1961 Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

S druge strane, Jakirović nema pravo na kiks. Jer napokon su Modri uhvatili korak s vodećom Rijekom. Pri tom, Jakirović ne smije imati sentimenta niti prema kumu, a niti prema bivšem klubu.

Pripremili smo se kao za svaku utakmicu, analizirali smo suparnika, Gorica nam je ove sezone otkinula pet bodova tako da smo dosta oprezni, ali istodobno i svjesni svoje snage, mogućnosti i dobre forme. Moramo tako nastaviti kako bismo i dalje lovili vodeću Rijeku. Moramo sve napraviti kako bismo osvojili tri boda', jasan je Jakirović, te nastavlja.

'Dinamu je uvijek bilo zahtjevno u gostima protiv Gorice bez obzira na to s kakvom momčadi zaigrao, svi se protiv nas žele pokazati u najboljem svjetlu, skrenuti pažnju na sebe. Rajko se, naravno, bori za sebe i svoju momčad i sve će napraviti da nam maksimalno oteža posao što je prirodno i normalno. Naravno, na nama je da s punom koncentracijom i fokusom uđemo u utakmicu, da što prije tražimo pogodak kako bismo je odveli u naš smjer. Zadnji put mi je doista teško pao taj poraz, imali smo 24 udarca na gol, vodili smo s 1:0 i na kraju smo izgubili u završnici. To je nogomet, sve je moguće, ali i to nam je pokazatelj da neće biti nimalo jednostavno i da moramo biti maksimalno usredotočeni kao, uostalom, i u svakoj utakmici. Rajko je donio nešto svoje, krase ga pošten rad i pristup. I oni su sad malo pragmatičniji, ne igraju se više u zadnjoj liniji kao prije. Očekujem da budu maksimalno motivirani'.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport