EKSKLUZIVNO za tportal

Danas Anas Sharbini igra za maleni Omišalj, a prije osam godina ostavio je u čudu Messija i Argentinu: Kovačić me nije ni pogledao...

Bionic
Reading

Hrvatska i Argentina u utorak će od 20 sati po šesti put igrati međusobno. No, ovo je definitivno najvažnija utakmica u povijesti, jer bit će to borba za finale svjetskog prvenstva

Bilo je već utakmica za pamćenje između Hrvatske i Argentine. Od gostovanja Gaučosa s Maradonom 1994. godine u Zagrebu, pa do premijernog nastupa Luke Modrića 1. ožujka 2006. godine u hrvatskom dresu baš u srazu s Argentinom.

Posebno pamtimo pobjedu u Rusiji 3:0, za potvrdu prolaska skupine.

No, bila je i jedna prijateljska u Londonu, 2014. godine, kada je Argentina igrala u iznimno jakom sastavu, na čelu s Messijem, dok se Hrvatska pripremala za kvalifikacijsku utakmicu protiv Italije, ali tadašnji izbornik Niko Kovač na raspolaganju je imao recimo to tako - B momčad.

I bili su u kadru između ostalih - Lovre Kalinić, Leovac, Vrsaljko, Badelj, Milić, Jedvaj, Antolić, Čop - Mateo Kovačić i Anas Sharbini.

U tom ogledu, Argentina je pobijedila 2:1, ali Messija i društvo itekako je 'presjekao' prekrasan pogodak Anasa Sharbinija.

'Naravno da se sjećam te utakmice. Bila je to druga momčad Hrvatske, a par dana kasnije igrala se kvalifikacijska utakmica protiv Italije, na koju su stigli svi najbolji, Perišić, Rakitić, Modrić, Subašić, Srna, Vida... S druge strane, uz Messija, bio je i Serio Agüero, Tevez, Di Maria, Mascherano... Strašna momčad. I mi povedemo. Kako sam bio sretan', s puno emocija priča nam 35-godišnji Anas Sharbini, koji je svojim iznimnim talentom plijenio pozornost, ali kojeg isto tako nikad nije doveo do vrhunca, odnosno najveće pozornice.

Naravno da ste bili sretni, kad ste zabili gol?

'Pa, da.... Ali sjećam se da me Kovačić nije niti pogledao, a dodao mi je loptu. Znao je kamo je treba gurnuti. Kakvo je zadovoljstvo bilo igrati s takvim igračima, koji su nogomet igrali bolje od drugih. Imao sam prilike kroz treninge reprezentacije vidjeti i Modrića, Brozovića, ustvari dosta ovih koji su kasnije osvojili svjetsko srebro. I to je bilo nešto neopisivo. Puno je lakše igrati s takvim igračima, nego recimo s igračima u klubovima'.

Nego, ako je i takva B momčad Hrvatske mogla namučiti Argentinu, onda je ona priča iz Rusije bila očekivana. Istome se možemo nadati i u utorak u Dohi?

'Ma, vidjelo se protiv Brazila koliko je Hrvatska dobra, jaka, spremna na najveće uspjehe. Istina, nije imala toliko prilika kao Brazil, ali sjajno je stajala na terenu. I odvela je utakmicu na svoj 'mlin'. A znamo da je Brazil bio prvi favorit prvenstva. Osim toga, Argentina nam sigurno bolje leži nego Brazil. Prema tome, vidim našu veliku šansu. I vjerujem u prolazak u finale'.

Nego, dok se neki vaši vršnjaci 'natjeravaju' po svjetskom prvenstvu, vi ste u malenom OŠK Omišlju?

'A što ću, kad volim nogomet. Znate, nakon odlaska iz HNK Rijeke četiri, pet godina nisam ni igrao, ali nogomet je moja ljubav, pa sam na poziv brata Ahmada i predsjednika kluba došao. Sada opet s bratom surađujem na terenu i uživam. Bitno je samo da me zdravlje služi', završio je Anas Sharbini, koji uz nastup protiv Argentine i tog već opisanog gola, upisao još dva nastupa za A reprezentaciju, uz pogodak Gibraltaru. No, bio je Sharbini i dio reprezentacije na Euru 2008. godine, ali tamo nije dobio priliku.

  • +41
SP Katar: Hrvatska - Brazil Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal