Regionalna liga

Dan nakon šokantnog poraza vaterpolisti Mladost uvjerljivo nadigrala Jug AO u Dubrovniku, Jadran bolji od Partizana

25.02.2023 u 12:52

Bionic
Reading

Vaterpolisti Mladosti iznenađujuće su, na turniru Regionalne lige u Dubrovniku, pobijedili domaći Jug Adriatic osiguranje s uvjerljivih 18:12

Pobjeda Mladosti stigla je manje od 24 sata nakon poraza 13:12 od crnogorskog Jadrana iz Herceg Novog. Na bazenu u Durovniku izjednačena borba Mladosti i Juga trajala je u prve dvije četvrtine te su gosti iz Zagreba na poluvremenu imali minimalnu prednost 8:7. No, u trećoj dionici Mladost je protutnjala pored suparnika te je utakmica riješena nakon što je Mladost povela 15:8 krajem treće četvrtine.

Prvo ime susreta bio je kod Mladosti Maroje Gluhaić koji je postigao pet golova. David Mijič je dodao tri, a po dva Vrbnjak, Elez, Herceg i Fabris. U domaćem sastavu izdvojimo da su po tri gola dali Loren Fatović i Hrvoje Zvono.

Na turniru u Splitu domaći Mornar se dobro nosio protiv Radničkog te je na kraju poražen 9-14 (3-3, 1-3, 3-1, 2-7). Kod Mornara su po dva pogotka postigli Luka Omrčen i Marin Čumbelić.

Utakmicom vaterpolista splitskog Jadrana i Partizana, u kojoj su Splićani slavili 18-6 (3-0, 4-4, 5-2, 6-0), okončan je prvi dio Regionalne lige.

Splićani su dominirali od početka do kraja te su žestoki ritam zadržali kroz cijelu utakmicu. O tome najbolje govori činjenica da Jadran nije primio ni jedan pogodak u prvoj, ali i posljednjoj četvrtini.

Po tri pogotka za Jadran su postigli Marino Čagalj, Anđelo Šetka i Antonio Dužević. Dva su dodali Delić i Bukić.

Na ljestvici je prvi Novi Beograd s maksimalna 33 boda, odnosno svih jedanaest pobjeda. Drugi je na kraju splitski Jadran s 27 bodova, a slijede Radnički s 25 i Jug Adriatic osiguranje s 24 boda. Te su četiri momčadi osigurale završni Final Four turnir kojem će domaćin biti najbolji na ljestvici Novi Beograd.

Mladost je završila kao peta s 20 bodova, Mornar je deseti sa šest, a Solaris jedanaesti s četiri boda.