želi napredak

Borna Ćorić ima novog trenera, a za to ima i dobar razlog; odlučio se za Srbina koji je bio među deset najboljih na svijetu

25.02.2023 u 11:19

Bionic
Reading

'Uzbuđen sam što ću u budućnosti raditi s Bornom Ćorićem', rekao je nekadašnji srpski tenisač Janko Tipsarević koji se trenutačno bavi trenerskim poslom

Tijekom uspješne karijere Janko Tipsarević je prije 11 godina bio i među desetoricom najboljih tenisača na svijetu. Ukupno je osvojio četiri ATP turnira, a nakon što se umirovio otvorio je tenisku akademiju i bavi se trenerskim pozivom. Trenutačno brine o Filipu Krajinoviću, srpskom tenisaču koji se nalazi na 69. mjestu svjetske ljestvice.

Očito je prijateljstvo između Krajinović i Ćorića presudilo i to je bio dovoljno dobar razlog za suradnju...

'Ćorić i Krajinović su vjerojatno privatno najbolji prijatelji, a ja u Borni gotovo da vidim sebe kada sam bio mladi tenisač. Ima slabiji forhend, bolji bekhend i jako dobar servis. No, način kako igra tenis, koliko se bori, u tome je nalik meni. Napravili smo dogovor o suradnji i stvarno jedva čekam pomoći mu', rekao je o Ćoriću nekadašnji 38-godišnji srpski tenisač.

Ćorić je trenutačno na 21. mjestu ATP ljestvice, a uz to je 26-godišnji hrvatski tenisač tijekom karijere osvojio tri ATP turnira, od čega najveći onaj krajem prošle godine u Cincinnatiju.