novi izazov

Damir Krznar predstavljen kao novi trener Celja: Sad počinje težak posao...

12.10.2023 u 19:04

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni stručnjak Damir Krznar u srijedu je službeno preuzeo vođenje nogometnog kluba Celje, a danas je predstavljen u novom klubu

Početkom prošloga tjedna Damir Krznar je dobio otkaz u Mariboru zbog niza loših rezultata, ali nije dugo bio bez posla. Na klupi Celjana će zamijeniti Španjolca Alberta Rieru koji je odlučio preuzeti francuski Bordeaux.

Dogovor s vodećim slovenskim prvoligašem postigao je vrlo brzo jer su se njegove i klupske ambicije poklopile.

"Ali dogovor je lakši dio posla, sad počinje težak posao", naglasio je Krznar koji se prije točno deset dana razišao s Mariborom kojeg je vodio ukupno 54 utakmice ostvarivši 27 pobjeda, 13 remija i 14 poraza.

"Lijepo je da se ova priča nastavlja na slovenskim terenima. Nakon uzbudljivih događaja u Mariboru, stožer i ja smo pokušali malo odahnuti, ali kad se ukaže prilika i ukaže nam povjerenje tako ambiciozan klub kao što je Celje, nismo imuni," istaknuo je 51-godišnji hrvatski stručnjak.

Naglasio je kako je odluka bila laka, ali i kako je svjestan da su ambicije kluba zadržati vrh ljestvice.

"Teško je zadovoljiti očekivanja svakog pojedinca. Oko sebe na tim pozicijama uvijek imaš ljude koji stoje uz tebe i one koji su protiv. Teško je naći konsenzus. Pritisak je nešto što nas tjera naprijed, takva nagađanja vam mogu dati i motiv da uvjerite ljude u suprotno", dodao je bivši trener Dinama.

Naglasio je kako bi bilo "ludo uništiti strukturu koja funkcionira".

"Naše su ideje vrlo slične Albertovim. Naravno, kopiranje ne dolazi u obzir, jer ne znamo kojim je metodama došao do ove točke. Ali uspostavio je ozbiljnu kulturu, stabilnu momčad koja ima pobjednički mentalitet. Na nama je da to zadržimo i onda postupno uvodimo određene principe i u napadu i u obrani," rekao je o svom prethodniku.

Krznar će premijeru na klup Celja imati 21. listopada kod Rogaške. Na tablici nakon 11 odigranih utakmica Celje vodi s 26 bodova, Koper je skupio dva manje, Olimpija ima 20 bodova, a slijede Maribor i Bravo s po 17 bodova.

Standings provided by Sofascore