GOST SPORTA NEDJELJOM

Čuveni 'nogometni brk' bio je vrlo direktan u komentaru Jarnija i Petkovića

17.02.2024 u 07:20

Bionic
Reading

Istup Roberta Jarnija i priznanje kako će navijati za (španjolski) Betis protiv (hrvatskog) Dinama, odnosno prozivanje Brune Petkovića sada već bivšeg hrvatskog U-17 izbornika, još je uvijek tema u nogometnim krugovima

Tako je, gostujući u emisiji Sport nedjeljom, koju će gledatelji vidjeti u programu MAXSporta ove nedjelje, svoj komentar na ovu situaciju dao Ilija Lončarević, legendarni nogometni trener, 79-godišnjak, koji je tijekom svoje bogate karijere vodio zaprešićki Inter, s kojim je 1992. godine i osvojio kup, u dva navrata zagrebački Dinamo ali i reprezentaciju Libije.

U svojoj gotovo 50-godišnjoj trenerskoj karijeri, Lončarević je odškolovao brojne nogometaše, te je njegovo iskustvo dragocjeno.

I zato ga vrijedi čuti.

'Postoji granica za to, hrvatskim jezikom, pljuvanje. Čovjek (op.a. misli na Jarnija) je rekao što je imao, rekao je to iskreno. I završena priča. Da li se je trebalo istog trena reagirati i drugi dan ga se maknuti s funkcije izbornika, to je stvar naših političara u HNS-u. ja smatram da nikome nije bilo potrebno ovako nešto. Također, neprirodan je i komentar igrača (op.a. Brune Petkovića, koji je Jarnija nazvao klaunom). I njemu to apsolutno nije bilo potrebno. Mogao je komentirati ovako kao ja: Robertu Jarniju to nije bilo potrebno, i završena priča. Jarni ima pravo to reći, i nemamo mi njemu što prigovoriti. Ali pitanje je ima li pravo biti u hrvatskom nogometu baš na taj način, da bi hrvatskom klubu mogao poželjeti poraz od nekog stranog kluba. Ovo ti je domovina, ovo je tvoj nogomet iz kojeg si izrastao. Uglavnom, to je tema koju mi nije ugodno komentirati', rekao je Lončarević.

Ilija Lončarević o slučaju 'Jarni - Petković' Izvor: Društvene mreže / Autor: Sport nedjeljom