NCAA FINAL FOUR

Connecticut za povijest; još ne znaju za poraz u finalu!

08.04.2014 u 09:50

  • +15

NCAA FINAL FOUR

Izvor: Reuters / Autor: Bob Donnan-USA TODAY Sports

Bionic
Reading

Košarkaši Connecticuta četvrti su put u povijesti osvojili naslov američkih sveučilišnih prvaka

U ovogodišnjem finalu NCAA lige, igranom na stadionu Dallas Cowboysa u Arlingtonu pred 79.238 gledatelja, Connecticut je pobijedio Kentucky 60:54. Sva svoja četiri naslova Huskiesi su osvojili od 1999. godine (još nikad nisu izgubili u finalu!), a ovo im je drugi u posljednje četiri sezone. Zanimljivo je da su ga uzeli samo godinu dana nakon zabrane nastupa u završnici zbog lošeg prosjeka ocjena.

U ovogodišnjem su finalu Huskiesi praktički od samog početka bili u prednosti, a u jednom su trenutku prvog poluvremena imali i plus od 15 koševa. Kentucky se vratio na samo poen zaostatka, ali bolje od toga nije mogao, a jedan od razloga svakako je čak 11 promašenih slobodnih bacanja.


'Ovo je pobjeda zajedništva. Uzeli smo naslov kao momčad i to je sjajno', poručio je trener Connecticuta Kevin Ollie

Unatoč momčadskoj igri, u sastavu Connecticuta ipak se posebno istaknuo jedan igrač - Shabazz Napier je zaključio utakmicu s 22 koša, šest skokova i tri asistencije. Ryan Boatright mu se priključio s 14, a Niels Giffey s deset poena. Kod Wildcatsa je prvo ime bio James Young s 20 koševa.

Shabazz Napier očekivano je proglašen najboljim igračem finala.

'Gledali ste jako gladne Huskiese. Dame i gospodo, ovo se dogodi kada nas odlučite kazniti', poslao je jasnu poruku organizaciji NCAA.

NCAA, finale:

Connecticut (7) - Kentucky (8) 60:54 (Napier 22k, Boatright 14k / Young 20k)