tportal vizionar

Čilić iskreno tko je i zašto najveći tenisač svih vremena; sad je napokon sve jasno!

02.01.2024 u 11:12

Bionic
Reading

Gost u studiju tportalovih Vizionara bio je Marin Čilić, jedan od najuspješnijih hrvatskih sportaša koji se u 2024. godini vraća teniskim turnirima. U razgovoru se dotakao teške godine koja je iza njega, planova u budućnosti, tajne svog uspjeha te naravno aktualnih teniskih tema

Iako je na to pitanje puno puta morao odgovarati, opet je neizbježno bilo postaviti ga - tko je po njegovu mišljenju i zašto najveći tenisač svih vremena: Novak Đoković, Roger Federer ili Rafael Nadal?

Naravno, treba imati na umu to da su neki dosadašnji Čilićevi odgovori pogrešno protumačeni pa je napokon želio sve razjasniti:

'Mislim, to je uvijek vječna tema - fanovi Federera, fanovi Nadala, fanovi Đokovića... Ja sam dobar sa svom trojicom, još sam najbolji s Novakom, često se družimo, treniramo i sve ostalo. Naravno da sam tu najviše naklonjen Novaku, a i osvojio je najveći broj titula', kazao je Čilić, dodavši:

Marin Čilić o tome tko je najbolji tenisač svih vremena Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Kako sam njihov kolega, došao sam na Tour 2006. i igrao sa svakim od njih, pa više gledam koliko su doprinijeli ovom sportu da ga dovedu do astronomskih visina. Do razine kad ljudi jedva iščekuju meč, pa pusti broj finala koje su igrali, rekordi koje probijaju… To je jednostavno fascinantno i to su sportaši od kojih se uči, koji su idoli ne samo za mlade sportaše, nego općenito za ljude. Teško je to usporedivo, kao i pronaći u drugim sportovima sportaše koji su u cijelim svojim karijerama stalno bili na takvim razinama', kazao je Čilić.

No čak 24 Grand Slama koja je osvojio Đoković ipak su prevagnula, kao i činjenica da se toliko dugo uspio održati kao svjetski broj jedan.

  • +5
Marin Čilić - hrvatski tenisač bio je gost VIZIONARA Izvor: Cropix / Autor: Berislava Picek

Nema sumnje da ga dodatno motivira to kad vidi Đokovića kako igra. Uostalom, izjavio je da bi volio osvojiti još jedan Grand Slam.

'Pa jest! Apsolutno. Jer vidim što oni mogu, pa se pitam mogu li i ja. Dogodila mi se ova ozljeda s hrskavicom, koja nije jednostavna, ali postoji motiv, osjećaj s moje strane da je nivo tenisa koji igram jako, jako dobar. Može li to biti potencijalno dovoljno dobro za osvajanje Grand Slama? Mislim da može. Ako se stvari dobro poklope, ako uđem u dobru formu, mislim da imam dobar potencijal. Konkurencija jest velika. No oni su svakako katalizator za sve igrače da moraju paziti na svoje tijelo, birati mečeve da bi mogli što duže trajati.'

Bilo je još zanimljivih Čilićevih razmišljanja, a što je sve rekao, pogledajte u videointervjuu.

Tportalovi Vizionari: Marin Čilić Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube