RAZMJENA IGRAČA

Chris Paul u tjedan dana promijenio već dva kluba; sad će zaigrati uz Stephena Curryja

23.06.2023 u 08:33

Bionic
Reading

Vodstva Golden State Warriorsa i Washington Wizardsa dogovorili su razmjenu igrača u kojoj će 38-godišnji All-Star razigravač Chris Paul postati novi član momčadi koju predvodi Stephen Curry, dok će 24-godišnji bek Jordan Poole preseliti u glavni grad SAD-a, objavili su u četvrtak brojni američki mediji.

Paulu je ovo već druga zamjena u proteklih tjedan dana, jer su ga Phoenix Sunsi iznenađujuće poslali u Washington iz kojeg su doveli najboljeg strijelca momčadi Breadleyja Beala.

Wizardsi bi uz Poolea od Warriorsa trebali dobiti i beka Ryana Rollinsa, zaštićeni izbor prvog kruga NBA drafta 2030. te izbor u drugom krugu 2027.

Činilo se da će Poole biti dugoročna investicija Golden Statea, jer je uoči prošle sezone potpisao četverogodišnje produženje ugovora vrijedno 140 milijuna američkih dolara. No, nakon što je u osnovnom dijelu sezone bio vrlo učinkovit i postizao u prosjeku 20,4 koševa po utakmici, produktivnost mu je drastično pala u doigravanju u kojem je bio na prosjeku od 10,3 poena, a Warriorse su u drugom krugu izbacili Los Angeles Lakersi u šest utakmica.

Poole je uoči sezone bio umiješan u incident koji se dogodio na treningu, kad ga je Draymond Green udario šakom.

Green je u međuvremenu odlučio odbaciti zadnju godinu iz svog ugovora s Warriorsima i time postao slobodan igrač. No, vodeći ljudi kluba, većinski vlasnik Joe Lacob i novi glavni menadžer Mike Dunleavy Jr. javno su istaknuli da žele Greena i dalje u momčadi.

Unatoč poznim košarkaškim godinama i sklonosti ozljedama u ključnim trenucima sezone, kad se vodi borba za trofej, Chris Paul je još uvijek vrlo tražen na igračkom tržištu. U iznimno bogatoj karijeri prsten NBA prvaka je jedino što mu nedostaje, a kao član momčadi u kojoj su, uz Curryja, još i Klay Thompson, Andrew Wiggins te potencijalno Draymond Green, svakako bi mogao dobiti još jednu priliku za osvajanje toliko željenog naslova.