CELULOIDNI PLES

Četvero Hrvata na dva koraka od OI-ja u Londonu

13.04.2012 u 08:29

Bionic
Reading

Četvero hrvatskih stolnotenisača plasiralo se u drugi krug olimpijskih kvalifikacija koje se održavaju u Luxembourgu

Andrej Gaćina je današnjom pobjedom protiv Litvanca Tomasa Mikutisa (4-0) osvojio drugo mjesto u skupini J i prošao u drugi krug u kojem će igrati u skupini S. Prvi suparnik mu je Srbin Aleksandar Karakašević. Drugi hrvatski predstavnik u muškoj konkurenciji, Frane Tomislav Kojić, ubilježio je sva tri poraza u skupini E čime je završio natjecanje. U četvrtak je sa 4-2 izgubio od Rusa Kirila Skačkova.

U ženskoj konkurenciji dalje su prošle sve tri hrvatske predstavnice. Tamara Boroš je pobjedom protiv Grkinje Marije Christoforaki (4-0) zauzela drugo mjesto u skupini O. U skupini Q u sljedećem krugu prva će joj suparnica biti Srpkinja Gabriela Feher. Cornelia Molnar je u četvrtak u skupini E izgubila od Austrijanke Li Qiangbing (4-1), pa pobijedila Moldavku Olgu Bliznet (4-2) i s drugim mjestom prošla dalje. U drugom joj krugu slijedi meč protiv Bjeloruskinje Veronike Pavlovič.

Hrvatska Kineskinja Tian Yuan je danas izgubila od Šveđanke Matilde Ekholm (4-3), a nakon toga bila bolja od Britanke Kelly Sibley (4-1). Slijedi joj dvoboj protiv Bjeloruskinje Aleksandre Privalove.

Pobjednici skupina u drugom krugu, u kojem se igra nokaut-sustavom, plasirat će se na Olimpijske igre u Londonu, a ostali će svoje prilike tražiti u trećoj i četvrtoj fazi. Ukupno će se iz Luxembourga na OI plasirati po 11 stolnotenisačica i stolnotenisača.