PRESUDA NAKON 15 GODINA

Buljan 'čist', Rožić u zatvor, Hajduku ostaju milijuni

31.07.2015 u 20:15

Bionic
Reading

15 godina nakon pokretanja postupka donešena je prvostupanjska odluka bivšim čelnicima Hajduka za nesavjesno poslovanje

Igračka legenda i tadašnji sportski direktor bijelih Iko Buljan oslobođen je optužbi po jedinoj točki optužnice (Hajduk prema ovoj presudi nije oštećen za 7 milijuna kuna koliko je prema optužnici iznosila razlika između novca podignutog u austrijskoj banci na koju je sjedao novac od računa i svote koja je uplaćena na Hajdukov devizni račun), dok je tadašnji predsjednik kluba Vedran Rožić kriv u jednoj od preostale tri točke...

Rožić je optužen na 10 mjeseci zatvora zbog dva djela u istoj točki optužnice. Prvo, jer je prisvojio 100 od 300 tisuća tadašnjih njemačkih maraka koje je klub trebao dobiti za TV prava, a drugo jer je bez znanja Upravnog odbora kluba dvjema tvrtkama ispatio ukupno 250 tisuća kuna koje nikada nisu vraćene. Osim zatvorske kazne, ako ova odluka postane pravomoćna i nakon žalbenog postupka, Rožić će u državni proračun morati uplatiti 362 tisuće kuna nezakonito stečenog novca.

U Hajduku danas mogu odahnuti jer je Rožić oslobođen optužbe da je utajio 29.4 milijuna kuna neplaćenih doprinosa na isplate plaća u razdoblju od pet godina. Da je ta točka županijskog odvjetništva prošla Hajduk bi morao državi platiti gotovo 4 milijuna eura.