nosi dinamo

Bruno Petković dobio veliko priznanje Uefe; ulazi u odabrano društvo, ali...

08.03.2024 u 11:58

Bionic
Reading

Nogometaš Dinama i hrvatski reprezentativac Bruno Petković nominiran je od strane Europske nogometne organizacije (UEFA) za igrača tjedna Konferencijske lige

Uz Brunu Petkovića u odabranom su društvu još igrač Lillea Jonathan David, Eran Zahavi iz Maccabi Tel Aviva te Jorrel Hato, član Ajaxa. A hoće li Petković dobiti ovo prestižno priznanje doznat će se uskoro...

>> Nakon ove Petkovićeve izjave, Jakirović može odahnuti: Moram to češće raditi...

Petković je bio junak Dinamove pobjede na maksimirskom stadionu 2:0 protiv PAOK-a. Petković je postigao oba pogotka, po jedan u svakom poluvremenu te je došao do brojke od sedam golova ove sezone tijekom šest nastupa u Konferencijskoj ligi. Ujedno je Petković zajedno sa Zahavijem na vrhu ljestvice strijelaca ovog natjecanja u aktualnoj sezoni.

'Prvi strijelac? Lijepa brojka i statistika, ali momčadski uspjeh mi je bio na prvom mjestu. Jedan, dva gola više-manje neće definirati jesam li bolji ili lošiji igrač', kazao je Petković nakon utakmice.

Nema sumnje da i čelnici Dinama trljaju ruke jer Petkoviću raste vrijednost. Prema Transfermarktu trenutačno vrijedi pet milijuna eura, a primjerice u prosincu 2019. godine prema istom izvoru vrijedio je čak 13,5 milijuna eura. Stoga se uskoro očekuje korekcija jer igra u životnoj formi.

Kao i Petković tijekom prvih utakmica osmine finala Konferencijske lige po dva gola su dali Zahavi i David. Zahavi je postigao dva u gostujućem slavlju Maccabi Tel Aviva u Pireju protiv Olympiakosa 4:1, dok je Kanađanin David postigao dva za Lille koji je u gostima svladao Sturm 3:0.

Uz sve to Petković lovi i jedan klupski rekord. Naime, s dva gola protiv PAOK-a stigao je do ukupno 26. europskog gola u dresu Dinama. Na toj vječnoj ljestvici još uvijek je na vrhu Mislav Oršić sa 28 golova.

STRIJELCI DINAMA U EUROPI (svih vremena)

  • Mislav Oršić 28 golova
  • Bruno Petković 26 golova
  • Slaven Zambata 15 golova
  • Igor Cvitanović 15 golova
  • El Arabi Hilal Soudani 13 golova
  • Arijan Ademi 13 golova
  • Sammir 13 golova
  • Mario Mandžukić 11 golova
  • +72
Dinamo - PAOK Solun (prva utakmica 1/8 finala Konferencijske lige) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

*više statistika OVDJE