GOST SPORTA NEDJELJOM

Bruno Marić o Torcidinoj poruci Mariju Strahonji, te usporedio Petkovića i Livaju

23.12.2023 u 08:06

Bionic
Reading

Šef hrvatskih nogometnih sudaca, Bruno Marić, gost je emisije Sport nedjeljom, u kojoj je između ostalog govorio o odlasku Marija Strahonje, kao stručnog sudačkog komentatora s HRT-a, ali i o značenju Brune Petkovića i Marka Livaje u hrvatskom nogometu

Predsjednik Komisije sudaca HNS-a Bruno Marić, koji je protiv Uefe pokrenuo tužbu zbog narušavanja ugleda optužbama da je sudjelovao u namještanju finala Hrvatskog kupa 2009. godine između Dinama i Hajduka, a nakon čega je presuda s Marića skinula svaku odgovornost, a krivnja za skandal prebačena na UEFA-u, gost je emisije Sport nedjeljom voditelja Ante Breke koja će se emitirati na Badnjak u programu MAXSporta.

Govorio je ovaj pomalo kontroverzni nogometni sudac, kojeg su navijači često vrijeđali, (op.a. svojevremeno i napali u Stobreču), o poruci koju je Torcida uputila Mariju Strahonji, bivšem sucu, a potom stručnom komentatoru na HRT-u.

Podsjetimo, Torcida je na utakmici protiv Gorice, početkom prosinca, izvjesila transparent: Nemoj Strahonja da te brige more, zašto više ne možeš na more'.

Vrlo brzo, Strahonja se zahvalio HRT-u na suradnji.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Komentiranje sudački odluka je izuzetni težak zadatak, osobito u javnom prostoru. Zato što u komentaru uvijek netko može biti nezadovoljan. Posao koji je Strahonja radio na HRT-u je bio težak. Sigurno je i razmišljao da bi u jednom trenutku prekinuo karijeru voditelja. Ali onda kada je izašao taj transparent, potpuno neprimjereni, odlučio je da će otići. To je poraz komentiranja na HRT-u, očekivao sam veću zaštitu HRT-a i sportske redakcije prema Strahonji', naglasio je Bruno Marić.

Bruno Marić o poruci Torcide Mariju Strahonji Izvor: Društvene mreže / Autor: Sport nedjeljom

Također, Marić je komentirao i klasu Marka Livaje odnosno Brune Petkovića.

'Nogometni genijalci, najveći magnet. Zbog njih ljudi dolaze na nogometne stadione, zbog njih se djeca žele baviti nogometom. Zbog njih je nogomet u Hrvatskoj veći, nego da ih nema. Zbog njih su i suigrači u Dinamu i Hajduku bolji nego bi bili inače'.

Bruno Marić o Bruni Petkoviću i Marku Livaji Izvor: Društvene mreže / Autor: Sport nedjeljom
Dinamo - Hajduk 0:0, sažetak 17.12.2023. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport
  • +47
Dinamo - Hajduk, SuperSport HNL, 17.12.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL