tko nakon sopića?

Bivši trener Dinama prvi je kandidat za klupu Gorice, ali tu je još jedno zvučno ime

24.08.2023 u 18:59

Bionic
Reading

Gorica intenzivno traži novog trenera nakon što je klub dogovorno pustio dosadašnjeg stratega Željka Sopića u Rijeku. O cijeloj su se situaciji sad oglasili i čelnici Gorice

'Kao što je jučer i službeno objavljeno Željko Sopić više nije trener HNK Gorica, nakon što je u srijedu popodne s njim raskinut ugovor. Naš klub nije imao ugovornih opcija zadržati Sopića, iako nismo olako pristali na njegov transfer u Rijeku. Razgovori s čelništvom riječkog kluba o uvjetima Sopićeva odlaska trajali su od utorka prijepodne i tek kad smo postigli zadovoljavajuće uvjete za HNK Goricu raskinuli smo ugovor sa Sopićem', navodi se u objavi koju je potpisao predsjednik Gorice Nenad Črnko te se dodaje:

'Ovom prigodom želimo se još jednom zahvaliti Željku Sopiću na svemu učinjenom u proteklih devet mjeseci koliko je bio u našem klubu. To se posebno odnosi na praktično 'nemoguću misiju' spašavanja HNK Gorica od ispadanja u prošloj sezoni, u čemu je on, uz zalaganje igrača i klupskog vodstva, na kraju i uspio. Sve ćemo napraviti da HNK Gorica i dalje ostane među najkvalitetnijim hrvatskim klubovima posebno posvećujući pozornost na način na koji djelujemo i surađujemo sa svim dionicima hrvatskog nogometa. Etičnost, respekt i fer odnos prije svega.'

Poznato je i tko će voditi momčad u 6. kolu SuperSport HNL-a. Gorica u petak (25. kolovoza, 20 sati, MAXSport, MAXtv) na svom terenu dočekuje Slaven Belupo.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'U sljedećoj utakmici protiv Slaven Belupa u Velikoj Gorici, Goricu će voditi Mensur Mujdža i Marko Krnjić koji su u proteklih devet mjeseci bili važna karika stručnog stožera i dobili su naše puno povjerenje u ovom periodu. Razgovaramo i s kandidatima za novog trenera, a javnost ćemo o našem izboru obavijestiti kada razgovori završe. Gorica je i prethodnih godina pokazala kako je idealan klub za kvalitetan razvoj trenera s potencijalom te svakako ne treba zaboraviti da su Sergej Jakirović, Valdas Dambrauskas, Krunoslav Rendulić, a uvjereni smo od sutra i Željko Sopić, svoje velike trenerske uspone započeli upravo nakon kvalitetnog i prepoznatog rada u Gorici', stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Gorice Nenad Črnko.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +13
SuperSport HNL: Osijek - Gorica, 20.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

A tko će biti novi trener Gorice? Neslužbeno, za sada su dva izgledna kandidata. Prvi je Mario Cvitanović (48), bivši trener Dinama, koji je ponikao u redovima Gorice (tada NK Radnik) iz kojeg je i stigao u Dinamo. Cvitanović je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio drugu momčad Dinama, a s prvom je momčadi 'modrih' u 32 utakmice ostvario 21 pobjedu, osam remija i tri poraza. Nakon toga je saudijski Al-Wehda te je prošle sezone sedam utakmica vodio momčad Šibenika (pobjeda, remi i pet poraza).

U krugu kandidata je i nekadašnji Cvitanovićev suigrač iz Dinama Jerko Leko (43). I on je na samom početku trenerske karijere, do sada je vodio mladu momčad Lokomotive, a kao trener seniora s 'lokosima' je u 11 utakmica ostvario dvije pobjede, dva remija i sedam poraza. Vodio je i Hrvatski dragovoljac, a sada je na klupi Jaruna.

Standings provided by Sofascore