Maloča u gorici

Bivši kapetan Hajduka vraća se u SuperSport HNL; stiže na poziv nekadašnjeg suigrača

26.07.2023 u 12:14

Bionic
Reading

Mario Maloča (34), nekadašnji kapetan Hajduka, odlučio se na povratak u SuperSport HNL nakon devet sezona provedenih u inozemstvu. Izbor novog kluba za mnoge je iznenađenje

Iako još nije službeno, ovaj je transfer praktički potvrđen - Gorica je dogovorila dolazak bivšeg kapetana Hajduka Marija Maloče (34)!

Prekaljeni je stoper rođen u Zagrebu, prošao je Dinamovu nogometnu školu, ali je preko Zagreba, zaprešićkog Intera i Kamen Ingrada završio u Hajduku.

Na Poljudu je za 'bile' igrao od 2007. do 2015. godine, sakupio je 233 utakmice, bio kapetan te dva puta osvojio Kup. Karijeru je Maloča nastavio u Poljskoj, u Lechiji iz Gdanjska, a jednu je sezonu igrao i za njemački Greuther Fürth. 

Igrom sudbine sad se vraća u SuperSport HNL i to u redove Gorice. Naime, čelnici Lechije odlučili su s njim raskinuti ugovor iako je imao za odraditi još godinu dana te je Maloča ovog ljeta iznenada postao slobodan igrač. Navijači Hajduka ponadali su se da bi se mogao vratiti na Poljud, ali on se na kraju ipak odlučio za Goricu.

U cijelom je poslu važnu ulogu imao sportski direktor Gorice Mario Brkljača, nekadašnji Maločin suigrač iz Hajduka, a u svlačionici će ga dočekati još jedan bivši suigrač s Poljuda, golman Božidar Radošević.

Kako god bilo, Mario Maloča je sjajno pojačanje Gorice, iskusni stoper dodatno će ojačati konkurenciju u obrani i učvrstiti zadnji red momčadi. Prošle je sezone Maloča za Lechiju odigrao 33 utakmice u poljskom prvenstvu, Kupu i kvalifikacijama za Ligu prvaka te je zabio jedan gol.