vremena je sve manje

Nikola Vlašić još ne zna gdje će igrati sljedeće sezone; na pomolu je veliki preokret

25.07.2023 u 15:24

Bionic
Reading

West Ham i Torino već tjednima vode teške pregovore oko transfera Nikole Vlašića (25) koji je prošlu sezonu odigrao na posudbi u redovima 'bikova'. Talijani bi ga otkupili, ali 'čekićari' traže previše, pa je Vlašić postao kolateralna žrtva

Engleski mediji bliski West Hamu tvrde kako čelnici 'čekićara' već neko vrijeme vode 'teške i bespoštedne' pregovore s Torinom oko transfera hrvatskog reprezentativca Nikole Vlašića (25) u redove talijanskog prvoligaša.

Podsjetimo, Vlašić je u ljeto 2021. godine iz moskovskog CSKA stigao u West Ham za 30 milijuna eura, no nije se uspio nametnuti u momčadi 'čekićara' pa je prošlu sezonu odigrao na posudbi u Torinu.

Za 'bikove' je zabio pet golova uz još šest asistencija pa je logično da su poželjeli otkupiti njegov ugovor od West Hama. Problem? Pa to što 'čekićari' traže 15 milijuna eura odštete, a najveća ponuda Torina je, barem za sada bila, ona od osam milijuna eura. West Ham bi pristao na barem 12 milijuna eura, no poslovično štedljivi Torino sigurno neće ponuditi više od 10 milijuna...

I tako su pregovori zapeli iako je i sam Vlašić izrazio želju da karijeru nastavi u Serie A. No, tu se jako malo njega pita, West Ham ne želi izgubiti novac, a ako već ne može zaraditi, pokušat će još jednom dati 'vatrenom' priliku u svojim redovima.

'Vidjeli smo igrača koji je bio talentiran, ali nekonzistentan pa smo ga poslali na posudbu kako bi dobio minutažu i pokazao što zna. Nažalost, Torino je vidio isto što i mi...', kazao je za engleske medije izvor blizak West Hamu te najavio mogući veliki preokret:

'I dalje mislimo da je talentiran. Mlad je, jak, gladan i igrao je odlično u velikim utakmicama. To su igrači kakve želimo. Mogao bi ostati ovdje, ali mora doći ovdje i boriti se za minutažu kao i ostatak ekipe. Ono što se promijenilo od prošlog puta kada je bio ovdje je da sada igramo puno više utakmica.'

Informacije iz redova 'čekićara' kazuju kako je trener David Moyes spreman dati još jednu priliku Vlašiću jer je i njemu jasno da se radi o izvanserijskom igraču. Konkurencija u veznome redu je strašna, tu su Pablo Fornals i Lucas Paqueta koji su iznijeli prošlu sezonu i sigurno su u prednosti, no ima i Nikola Vlašić što za pokazati. Samo mu treba prilika.

Vremena za mogući dogovor s Torinom je sve manje, a engleski mediji sad tvrde kako se nitko ne bi trebao iznenaditi ako Nikola Vlašić, koji su West Hamom ima ugovor do kraja lipnja 2026. godine, ovog ljeta ipak - ostane u Londonu.